Deloitte benoemt CED en Independer andermaal tot ‘Best Managed Company’

 

Deloitte heeft de lijst met Best Managed Companies 2017-2018 bekend gemaakt. “Het zijn dit jaar 51 goed geleide bedrijven die daarmee een voorbeeld zijn voor het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarbij zitten independer (voor de 9e keer) en CED (voor de derde keer). Tijdens het gala op 8 maart worden deze bedrijven door Deloitte in het zonnetje gezet.

Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de bedrijven aan de hand van het Business Maturity Model dat samen met de Universiteit Utrecht is ontwikkeld. Dit model onderzoekt alle belangrijke organisatiedimensies zowel intern als extern, waaronder de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijfentwintig miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben

Zeven bedrijven mogen zich voor de eerste keer Best Managed Company  (BMC) noemen, 14 bedrijven (waaronder CED) voor het tweede of derde achtereenvolgende jaar, 18 bedrijven voor het 4e of 5e jaar en 12 bedrijven (waaronder Independer) voor de 7e of 8e keer.

Hans Coffeng, CEO CED Group: “Het geeft veel voldoening dat CED wederom benoemd is als Best Managed Company. Wij zien het als een uitdaging om de processen in de verzekeringssector nog sneller, beter en klantgerichter te maken. CED neemt daarbij graag het initiatief voor vernieuwing. Als een externe partij dan oordeelt dat we te midden van alle ontwikkelingen ook dit jaar weer een van de Best Managed Companies van ons land zijn, dan zegt dat iets over de inzet en bestendigheid van CED en haar medewerkers. Daar zijn we heeltrots op.”

Coen de Ruiter, directeur van Independer: “Independer is de afgelopen jaren hard gegroeid, er werken hier inmiddels zo’n 300 mensen. Daarom zijn we onlangs verhuisd naar een nieuw pand. Dat we weer benoemd zijn tot Best Managed Company, is een compliment voor het hele bedrijf.”

Een overzicht van de winnaars is te vinden op www.bestmanagedcompanies.nl