De Overnamemonitor H2- 2021: Verzekeringsintermediair komt in nieuwe fase terecht; transactievolume naar recordomvang richting € 2 miljard

Het verzekeringsintermediair is in een nieuwe fase terecht gekomen, waarin de nadruk verschuift van het voornamelijk actief acquireren naar het consolideren en integreren van de geacquireerde ondernemingen”, schrijft BHB Dullemond in de Overnamemonitor H2-2021. “Daarbij valt het op dat de achterliggende partijen een stempel drukken op de richting waarin de geacquireerde ondernemingen zich ontwikkelen.”

In de overnamemonitor is ook te lezen dat de interesse van kopers ook in 2021 onverminderd groot blijft. Over geheel 2021 is het totale transactievolume meer dan  € 1,8 miljard, waardoor 2021 een recordjaar is qua overnames binnen het verzekeringsintermediair. “Gezien het feit dat er meerdere grote intermediairs in portefeuille zitten bij private equity aandeelhouders, die op termijn altijd streven naar een verkoop, kunnen we bijna niet meer spreken van een eenmalig hoog transactievolume maar lijkt dit een structurele ontwikkeling te zijn”, aldus BHB Dullemond.