De Goudse opnieuw hoofdsponsor van de oudste – “en mooiste”-betaald voetbalorganisatie van Nederland: Sparta Rotterdam

Als journalist moet je onafhankelijk zijn, als voetbalsupporter niet. Vandaar de toevoeging ‘ de mooiste’ in de kop boven dit artikel. Sparta is de club waar ik sinds 1962 kom kijken aan het handje van mijn vader en nu alle thuiswedstrijden met mijn zoon volg. Sparta is de De oudste club in het Nederlandse betaalde voetbal – opgericht in 1888 – en heeft een nieuwe hoofdsponsor: De Goudse verzekeringen. De ondernemersverzekeraar heeft zich voor drie seizoenen, tot en met de zomer van 2025, aan Sparta verbonden.

Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse, spreekt van ‘een historische band’ tussen zijn bedrijf en de Kasteelclub. ” We voelen veel verwantschap. Sparta is een club met historie en traditie die zich al heel lang in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal weet te handhaven en als ze in de eerste divisie belanden altijd weer terug weet te keren. Strijdlust, verantwoordelijkheid nemen, je eigen weg durven gaan, daar herkennen we ons in, als bijna honderdjarig, onafhankelijk familiebedrijf. Sparta bokst op tegen ploegen als Feyenoord, Ajax en PSV, wij zijn de ‘luis in de pels’ voor partijen als Nationale Nederlanden, ASR en Achmea!”

Zichtbaarheid en naamsbekendheid voor 100-jarige Goudse

De aankomende honderdste verjaardag van de Goud se in 2024 is volgens Bouwmester een van de redenen waarom De Goudse besloot om opnieuw voor het hoofdsponsorschap te kiezen. Bouwmeester: ” In 2024 is het een eeuw geleden dat mijn grootvader Geert Bouwmeester De Goudse oprichtte. Het behalen van die mijlpaal is natuurlijk een geweldig moment in onze geschiedenis. We zien het ook als startpunt voor een nieuw hoofdstuk, waarbij we onze zichtbaarheid in de markt en naamsbekendheid bij onze doelgroepen verder willen vergroten. Wat dat betreft komt deze kans om hoofdsponsor te worden op het goede moment. Dat Sparta zelf in 2023 ook een jubileumfeest viert, draagt alleen maar bij aan dat gevoel.’” Ondernemersverzekeraar

De Goudse verzekeringen telt ruim 1000 medewerkers en een jaaromzet van zo’n 900 miljoen. Het familiebedrijf positioneert zichzelf als de ondernemersverzekeraar, werkt ook zelf nog altijd vanuit een ondernemershart en biedt de zakelijke doelgroep verzekeringsoplossingen voor hun bedrijf, hun medewerkers en henzelf. De Goudse bedient de markt niet rechtstreeks, maar altijd via hun belangrijkste partner, het intermediair, om zo hun klanten een persoonlijk en onafhankelijk advies te garanderen.

Nieuw hoogtepunt in 25-jarige relatie

In een reactie zegt Sparta-directeur Manfred Laros: ” Met ingang van seizoen 2022 – 2023 is De Goudse verzekeringen hoofdsponsor van Sparta Rotterdam. Een nieuw hoogtepunt in de relatie die wij al meer dan 25 jaar onderhouden en die in 1996 ook begon met een hoofdsponsorschap. We vervulden die rol toen tot 2002 en waren in de twee decennia daarna een vaste businesspartner. Toen deed zich de kans voor om opnieuw het hoofdsponsorschap op ons te nemen. Precies op het goede moment!”

De Goudse was al eerder hoofdsponsor van de club uit Rotterdam-West, van 1996 tot en met 2002, en was in de tussenliggende twee decennia businesspartner. Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta, is dan ook ‘enorm trots en verheugd dat De Goudse vanaf komend seizoen als hoofdsponsor terugkeert op het shirt van Sparta. We maken flinke stappen om het fundament onder de club verder te verstevigen en met De Goudse als belangrijkste partner kunnen we daar nu met des te meer kracht aan verder bouwen.’

zo zag eerder het Sparta-shirt met de Goudse als shirtsponsor er uit

Bij de foto Manfred Laros, Geert Bouwmeester, Alex Klein, Bernardo Walta, Dave van der Meer(Foto: Stanley Gontha / PRO Shots)