David Knibbe nieuwe CEO en RvB-voorzitter bij NN Group

David Knibbe wordt per 1 oktober 2019  de opvolger van Lard Friese die op 12 augustus aftrad als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van NN Group. Knibbe trad in 1997 in dienst bij ING Groep en werd in 2014 benoemd tot lid van de directie van NN Group en CEO van NN Nederland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de integratie van de Delta Lloyd-activiteiten. Zijn benoeming moet officieel worden goed gekeurd door de DNB en zal officieel per 1 oktober a.s. ingaan na een buitengewonen algemene vergadering op 26 september a.s.

Knibbe noemt het een eer de kans te krijgen om de nieuwe CEO van NN Group te worden. “NN is een sterk internationaal bedrijf met talentvolle medewerkers gefocust op een klantgerichte dientverlening en een lange termijn-waarde voor aandeelhouders. Ik wil met alle collega’s verder bouwen aan de solide basis die is gelegd onder het leiderschap van Lard Friese. We zullen de prestaties en resultaten blijven verbeteren door uitstekende producten en diensten aan onze klanten aan te bieden, door de transformatie van ons bedrijfsmodel versneld door te voeren en door kapitaal rationeel in te zetten. Ik bedank Lard voor zijn werk en inzet voor NN en wens hem alle succes toe voor de toekomst.”

Lard Friese: “het was een voorrecht om te mogen werken voor NN Group en ik ben trots op wat we met elkaar hebben bereiktvoor het bedrijf, onze medewerkers en klanten. Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb gekeregen van de Supervisory &  Management Board,van de bijna 15.000 collega’s. en de stakeholders. Ik feliciteer David Knibbe met zijn voorgenomen benoeming met wie ik vele jaren heb gewerkt. IK heb er alle vertrouwen in dat onder zijn leiderschap NN Group verder wil groeien en wens hem veel succes.”