Daniel de Swaan nieuwe CEO van Meijers per 1 februari 2019

 

Daniel de Swaan (rechts op de fotoi), de huidige financieel directeur, wordt per 1 februari 2019 de nieuwe CEO van assurantiemakelaar Meijers, als opvolger van Onno Paymans.  Na Jaap Meijers is Daniel de Swaan de tweede generatie die de leiding krijgt over het familiebedrijf. De schoonzoon van de oprichter is sinds 2005 aan Meijers verbonden. De transitieperiode tot 1 februari 2019 gebruikt Daniel de Swaan om in samenspraak met alle stakeholders de focuspunten voor de komende jaren te benoemen en de managementstructuur daar waar wenselijk aan te passen.

Daniel de Swaan bij de aankondiging van zijn benoeming: “Onder leiding van Onno Paymans is Meijers de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en gegroeid. De ambitie is om de onderneming uit te bouwen in een snel veranderende markt. Tegelijkertijd willen wij het unieke karakter van ons familiebedrijf koesteren. Die uitdaging ga ik graag aan, samen met mijn bijna 250 Meijers-collega’s. In de 45 jaar van ons bestaan hebben we een hele sterke ‘can do’-cultuur gerealiseerd, waarbij de klant op nummer 1 staat. De huidige technologische ontwikkelingen kunnen een belangrijke impuls geven aan excellente dienstverlening. Dat is een van de onderwerpen waarover ik in de komende maanden in gesprek ga met klanten, medewerkers en verzekeraars.”

Geert van Engelen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Meijers is Onno Paymans veel dank verschuldigd. Onder zijn leiding is de afgelopen zeven jaar substantiële groei gerealiseerd en is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen en systemen. Het is onze gezamenlijke intentie dat Onno Paymans ook in de toekomst bij Meijers betrokken blijft. Het doet de Raad van Commissarissen veel genoegen dat we in Daniel de Swaan een uitstekende opvolger hebben, met het elan om de positie van het familiebedrijf Meijers verder te verstevigen. ”

Meijers is een familiebedrijf dat in bijna een halve eeuw is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste onafhankelijke assurantiemakelaars. Meijers is specialist in risicomanagement en zet zich met circa 250 medewerkers in voor de continuïteit van mensen en bedrijven. De belangrijkste expertisegebieden van het in Amstelveen gevestigde bedrijf zijn schadeverzekeringen, employee benefits, verzekeringen voor particulieren en advisering op maat. Meijers is een actief lid van het grootste internationale netwerk van onafhankelijke assurantiemakelaars, WBN..