DAC Beachcroft voorspelt meer regelgeving inzake polisvoorwaarden en uitbreiding van door staat gesteunde herverzekeringsoplossingen

Een grotere focus  op de regelgeving met betrekking tot de formulering van polisvoorwaarden van verzekeringspolissen, de waarschijnlijke uitbreiding van door de staat gesteunde herverzekeringsoplossingen en de groei van de Chinese verzekeringsmarkt. Dat zijn de voornaamste voorspellingen van de internationale experts van DAC Beachcroft met betrekking tot de kansen en uitdagingen waarmee de verzekeringsmarkt in de toekomst te maken kan krijgen  

 Volgens DAC Beachcroft bracht de coronaviruspandemie een duidelijke discrepantie aan het licht tussen enerzijds de verwachtingen van veel verzekerden en anderzijds verzekeraars over hoe om te gaan met Covid-gerelateerde claims.

“Als gevolg hiervan verwachten we dat de Financial Conduct Authority en andere toezichthouders productontwikkeling, polisvoorwaarden  en productgovernance in toekomstige regelgevende initiatieven behandelen. In oktober publiceerde Lloyd’s Building eenvoudiger verzekeringsproducten om klanten beter te beschermen, waarin drie aandachtsgebieden voor de verzekeringssector werden uiteengezet: begrijpelijke producttaal en presentatie, productontwikkeling en grotere betrokkenheid van de klant om eenvoudigere, relevantere producten te ontwikkelen. Verwacht dat deze kwesties de komende jaren hoog op de agenda zullen staan ​​”, aldus het advocatenkantoor.

Het kantoor merkt ook op hoe de pandemie de discussies over de rol van de staat bij het ondersteunen van de (her) verzekeringsmarkt heeft aangewakkerd om oplossingen te bieden voor megarisico’s die buiten het bereik van de private verzekeringsmarkt vallen om te herverzekeren.

“Het Britse Ministerie van Financiën heeft vlak voor de lockdown in maart een discussiedocument opgesteld, waarin wordt getracht de huidige gefragmenteerde benadering van risico’s samen te brengen die buiten de mogelijkheden van de zakelijke (her) verzekeraars vallen. Langlopende exportkredieten, terrorisme en overstromingen zijn al onderworpen aan regelingen die uiteindelijk door de overheid worden onderschreven. Over cyber werd al veel gediscussieerd als het volgende risico waarvoor een vergelijkbare oplossing nodig zou zijn, en nu zijn pandemieën aan de lijst toegevoegd. De discussies zouden kunnen leiden tot de consolidatie van staatssteun in één enkele entiteit, ”zei hij.

De pandemie zal ook het risico op fouten en nalatigheidsclaims tegen makelaars vergroten, zei DAC Beachcroft, in het bijzonder claims van zakelijke  klanten (veelal MKB) die te maken hebben met bedrijfsonderbrekingsvschades als gevolg van de lockdown-maatregelen. “Hoewel de beslissing van het Hooggerechtshof in de FCA-testzaak duidelijkheid wil scheppen op dit zeer complexe gebied, zullen er klanten zijn die zullen beweren dat ze het advies hadden moeten krijgen om een ​​bedrijfsonderbrekingsdekking af te sluiten die op de pandemie zou hebben gereageerd”, zei hij. .

DAC Beachcroft merkte ook op dat China in het derde kwartaal van 2020 jaar op jaar een groei van 4,9% van zijn economie rapporteerde, met een jaarlijkse groei van 1,9% voorspeld door het Internationaal Monetair Fonds, terwijl de schadeverzekeringsmarkt naar verwachting ook zal groeien met 8,8 % jaarlijks van 2020 tot 2030 aan bruto geboekte premie.

In combinatie met de inspanningen van de regering om de binnenlandse vraag te stimuleren via een nieuw ‘dual-circulatie’-model, de strategie om investeringen te verschuiven naar hightechindustrieën en hervormingen om 100% van het aandeelhouderschap van buitenlandse verzekeraars in China mogelijk te maken, kan dit leiden tot een grotere aanwezigheid van westerse verzekeraars in China in verzekeringslijnen waar binnenlandse spelers minder ervaring hebben, inclusief aansprakelijkheid (zoals productaansprakelijkheid, D&O en cyber), onvoorziene gebeurtenissen en bedrijfsonderbreking ”, aldus DAC Beachcroft.

Het volledige, rapport kan worden bekeken op: https://insurance.dacbeachcroft.com/predictions