Cyberonderlinge verzekeraar Miris krijgt Belgische vergunning en start per 1 januari a.s.


Cyberverzekeraar Miris, een initiatief van multinationals uit verschillende bedrijfssectoren,  heeft van de Belgische toezichthouders een exploitatievergunning gekregen en zal vanaf 1 januari verzekeringen aanbieden. Het wil daarmee inspelen op de groeiende vraag naar cyberdekking als gevolg van de toenemende aanvallen- met 28% het afgelopen jaar –  en de afgenomen tekencapaciteit van verzekeraars.

  De nieuwe verzekeraar heeft inmiddels 12 Europese zakelijke klanten binnengehaald en praat met zo’n 40 andere over aansluiting, zegt Chief Operating Officer Mark Pollard in verschillende buitenlandse vakmedia.

Zeven toonaangevende Europese multinationals uit verschillende sectoren hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderlinge verzekeringsmaatschappij op te richten om de ervaren hoognodige cyberdekking te bieden nu de zakelijke verzekeringsmarkt er niet in slaagt voldoende verzekeringsmogelijkheden te bieden. Tot de founding fathers behoren BASF, Airbus, Michelin en Solvay.

\Hier vindt een eerder verhaal over MIRIS in Risk & Business: https://www.riskenbusiness.nl/nieuws/risks/%ef%bb%bftoonaangevende-europese-multinationals-creeren-cyberonderlinge-om-capaciteitsschaarste-tegen-te-gaan-2/