COVID19 zal in de UK de vraag naar fietsverzekeringen in steden stimuleren

Fietsverzekering is geen populair product in het Verenigd Koninkrijk. Minder dan 1% van de Britse consumenten heeft een fietsverzekering, volgens GlobalData’s UK Insurance Consumer Survey 2019. De fietsverkopen stegen echter tijdens de pandemie, wat nu een kans biedt voor verzekeraars die nog moeten profiteren van deze groeiende markt.

Verzekeringsanalist van GlobalData, Yasha Kuruvilla, merkt op: “Er wordt verwacht dat veel mensen niet voornemens zijn  om weer met het openbaar vervoer te reizen en dat  fietsen populair ook na het einde van een eventuele lockdown . Volgens de onderzoeksgegevens van GlobalData heeft 9,0% van de Londenaren een fiets gekocht sinds het begin van de coronaviruspandemie, vergeleken met 4,8% van de totale Britse consumenten.

“Dit heeft fietsverzekeraars ertoe aangezet om tijdens de pandemie aantrekkelijke deals aan te bieden. Laka biedt tot het einde van het jaar een WA-fietsverzekering  voor £ 1 per maand, terwijl Cycleplan 50% korting biedt aan NHS-werknemers. Verzekeraars moeten partnerschappen aangaan met fiets-naar-werk-regelingen die een fiscaal efficiënte manier bieden om fietsen te kopen; ze zullen een aantrekkelijker voordeel worden wanneer bedrijven hun kantoren heropenen en zoeken naar manieren om hun werknemers te beschermen. ”

Kuruvilla vult aan: “Naarmate kantoren heropenen, zullen meer mensen naar hun werk fietsen om te voorkomen dat het openbaar vervoer overbelast raakt, uit angst voor het oplopen van het virus. Dit zal het populairst zijn in steden waar de afstand tussen thuis en werk beter per fiets te overbruggen is.”