COVID-19: Lloyd’s sluit morgen de beursvloer om weerbaarheid markt én alternatieve handelsprotocollen te testen

Lloyd’s heeft voor morgen  in het licht van een toename van het aantal onvoorziene ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus (Covid-19) voor 24 uur een sluiting van haar Underwriting Room  aangekondigd. Daarmee beoogt men enerzijds de weerbaarheid van de  Lloyd’s-markt, zijn medewerkers en klanten  te kunnen testen en tegelijkertijd alternatieve handelsprotocollen uit te kunnen proberen. Het is voor het eerst in de eeuwenoude historie van Lloyd’s dat de beursvloer een dag wordt gesloten. Opvallende bijkomstigheid:  het is morgen vrijdag de dertiende….

De aangekondigde maatregelen omvatten:

  • Het bedrijfscontinuïteitsteam van Lloyd’s  gaat in een test na in hoeverre de markt klaar is om de werkzaamheden voort te zetten wanneer  de Underwriting Room (‘beursvloer’) op enig moment moet worden gesloten;

•            Vrijdag 13 maart (middernacht – middernacht) sluit Lloyd’s gedurende 24 uur de Underwriting Room in Londen en laat het noodplan ( Emergency Trading Protocol) in.

•            Deze 24-uursoefening levert waardevolle informatie op over de daadwerkelijke effectiviteit van het protocol. Van deze plannen zijn de betrokken toezichthouders op de hoogte gesteld.

• Daarnaast zal Lloyd’s van deze gelegenheid gebruik maken om de Underwriting Room en alle openbare ruimtes in het Lloyd’s-gebouw grondig schoon te maken.                                                                                           Lloyd’s benadrukt dat de markt er  wil er zijn als de polishouders haar nodig heeft. “Dat betekent dat u alle valide claims zo snel mogelijk moeten worden betaald. Met het oog daarop heeft Lloyd’s een speciaal contactpunt opgezet om polishouders daarbij te helpen en meehelpt de juiste persoon te vinden om de dekking te bevestigen of een claim te verwerken. Het contactpunt is  beschikbaar op coronavirus@lloyds.com.