Covid-19: Britse verzekeraars keren meer dan £ 1,2 miljard uit verzekerden

Eerste schattingen van de Britse verzekeraarsorganisatie  Verbond van Verzekeraars ABI (Association of British Insurers) geven aan dat verzekeraars in het Verenigd Koninkrijk verwachten meer dan £ 1,2 miljard uit te keren aan claims ter ondersteuning van bedrijven en particulieren die door Covid-19 zijn getroffen. Dit omvat schadevergoedingen als gevolg van   bedrijfsonderbrekingen, reisannuleringen, afgelaste huwelijksfeesten en geannuleerde schoolreizen. Het cijfer is exclusief schadeclaims die zijn ingediend via Lloyd’s en de London Market.

Van de geraamde schadelast van £ 1,2 miljard heeft £ 900 miljoen betrekking op schadeclaims voor bedrijfsonderbrekingen, een recordbedrag van £ 275 miljoen  aan gedupeerde reizigers van niet doorgegane vakanties en reizen en £ 25 miljoen voor geannuleerde huwelijksfeesten, schoolreizen en evenementen. Dit komt bovenop de geschatte £ 363 miljoen die eerder dit jaar aan klanten zal worden betaald als gevolg van de zware stormen  Ciara en Dennis. Aangezien  de meeste bedrijven geen verzekering hebben die dekking bieden tegen pandemieen als Covid-19 is de financiele schadelast voor velen aanzienlijk.

Huw Evans, directeur-generaal ABI: “Dit is een gebeurtenis zonder weerga en verzekeraars erkennen dat het voor iedereen een zeer zorgwekkende tijd is. Hoewel veel ondernemers niet verzekerd zijn voor pandemieën, verwachten Britse verzekeraars nog steeds meer dan £ 1,2 miljard aan claims te betalen, wat dit een belangrijke verzekerde gebeurtenis maakt. Van het betalen van alle geldige claims tot het bieden van een reeks extra hulp en ondersteuning aan klanten, verzekeraars werken er hard aan om verzekeringnemers in deze onzekere periode gerust te stellen en te ondersteunen.We zijn het er mee eens dat we in de UK de mogelijkheden moeten onderzoeken voor oplossingen middels  publiek-private partnerschappen, zodat meer betaalbare en uitgebreidere pandemie-verzekeringen beschikbaar zijn voor die bedrijven die dat willen ”