Corona zorgt voor bijzondere primeur: IUMI-conferentie 2020 in Stockholm vindt in september voor het eerst in historie online plaats

Het Coronavirus zorgt opnieuw voor een primeur. Voor het eert in de lange bijna 150 jarige historie zal het IUMI-congres, het jaarlijkse event voor de mondiale transportverzekeringssector online worden gehouden. IUMI Stockholm 2020 vindt van 14 – 25 september 2020  met als titel ‘Navigating changing climates – delivering expertise to shape the future’.en duurt dus ook langer dan normaal.

“Het zal u niet verbazen te horen dat we, samen met de organisatoren van Stockholm, hebben afgesproken dat de jaarlijkse IUMI-conferentie van dit jaar niet persoonlijk in Zweden kan worden gehouden. We weten hoe belangrijk de jaarlijkse bijeenkomst voor u is en daarom werken we er hard aan om het evenement in een alternatief formaat naar u toe te brengen. Dit jaar – en voor het eerst in de lange geschiedenis van IUMI – organiseren we de IUMI Stockholm-conferentie online”, aldus de transportverzekeringsorganisatie in een toelichting. Zij nodigt marine-professionals uit de gehele wereld uit om virtueel deel te nemen aan de conferentie van dit jaar. COVID-19 en de gevolgen ervan voor de bedrijfstak  zullen op de agenda staan, evenals discussies over de impact van duurzaamheid en digitalisering op maritieme verzekeringen. Dit kerndebat zal door vele andere actuele kwesties worden aangevuld.

Ook nieuw is dat de organisatie van plan is om elke werkdag één workshop van 90-120 minuten te houden. Om ervoor te zorgen dat alle tijdzones kunnen deelnemen wordt elke sessie  tweemaal per dag uitgevoerd. Sessies zullen bestaan ​​uit een mix van presentaties, discussie en online Q&A.Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers alle workshops kunnen bijwonen – en om langere tijd weg van het ‘kantoor’ te vermijden – wordt de conferentie van dit jaar gespreid over een periode van twee weken: ma, 14 – vr, 25 september.

Daarnaast zullen de conferentiewebsite www.iumi2020.com en de conferentie-app beschikbaar zijn voor aanmelden voor sessies,  achtergrondinformatie en chatten met   sprekers, panelleden en met overige deelnemers. Door het achterwege blijven van reis- en verblijfkosten zijn de kosten voor deelname ook sterk verlaagd: € 500 voor alle tien workshopsessies. Ook wordt de online conferentie toegankelijk voor makelaars, advocaten, risico-inspecteurs en andere belanghebbenden die betrokken zijn bij de maritieme sector. De kosten voor niet-IUMI-leden bedraagt  € 600.