Concordia de Keizer neemt meerderheidsbelang in Finance & Insurance.  

 

Concordia de Keizer verstevigt positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt door een meerderheidsbelang te nemen in Finance & Insurance, een van de grootste specialty brokers op het gebied van kredietverzekeringen in Nederland.  Per 11 juli jl. is Finance & Insurance onderdeel geworden van de Ecclesia Gruppe waartoe ook Concordia de Keizer behoort. “De overname past in onze strategie om onze klanten op alle gebieden te kunnen adviseren”, schrijft Concordia de Keizer in een persbericht.  Door de overname zijn in totaal zo’n 125 medewerkers werkzaam bij Concordia de Keizer en Finance & Insurance. Deze zullen werkzaam blijven op de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam

Harry Kampschöer van Concordia de Keizer ziet de overname als ‘een logische stap’ voorwaarts. “Concordia de Keizer heeft al jaren een exclusieve samenwerking met Finance & Insurance. Het bedrijf heeft niet alleen zeer specialistische kennis op het gebied van kredietverzekeringen, maar ook in advisering van working capital financieringen en corporate finance. De overname zal gaan leiden tot een complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

De directie van Finance & Insurance stelt in een reactie: “Onze specialistische kracht blijft natuurlijk behouden. We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Concordia de Keizer en Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder brengt. Alle directieleden hebben daarom een meerjarig commitment vastgelegd om actief te blijven.” Met een team van 23 specialisten richt Finance & Insurance zich op middelgrote, grote en internationale ondernemingen. Het bedrijf is de Nederlandse vertegenwoordiger van International Credit Brokers Alliance (ICBA), het toonaangevende internationale netwerk op het gebied van kredietverzekering en credit management. Finance & Insurance blijft onder haar eigen naam en identiteit opereren te Amsterdam.

Concordia de Keizer is onderdeel van de Ecclesia Gruppe, een internationaal West-Europese opererende verzekeringsmakelaar met vestigingen in elf Europese landen met circa 1550 medewerkers. Binnen deze groep neemt Concordia de Keizer een onafhankelijke positie in voor de Nederlandse markt. Met circa 100 medewerkers behoort Concordia de Keizer tot de top 10 van internationale beursmakelaars in Nederland. Concordia de Keizer is erkend Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) en gevestigd in Rotterdam sinds 1961.