CNA/Hardy gaat in Europa doelgroep uitbreiden met SME’s

Naast de grote en middelgrote bedrijven gaat nicheverzekeraar CNA/Hardy zich binnen Europa ook toleggen op de verzekering van het midden- en kleinbedrijf (SME’s). Dat maakte Stuart Middleton, CEO Continental Europe, gisteren bekend tijdens het jaarlijkse Summer Event van CNA/Hardy, waarbij tevens het nieuwe hoofdkantoor aan de Polarisavenue 140 in Hoofddorp in gebruik werd genomen. Middleton zegde daarbij tevens toe dat de verzekeraar nadrukkelijk gebruik zal blijven maken van het huidige distributiekanaal en dat zij de komende tijd zal gaan investeren in automatisering. “We zien samen met u volop groeimogelijkheden in Europa. Let’s make it happen.”

In zijn korte toespraak stond hij verder stil bij de Brexit, die verzekeraars en andere bedrijven in de UK voor de keuze heeft gesteld of zij nog zaken wilde doen met Europa. “Ons antwoord is ‘ja’”, zo benadrukte hij, “waarna we op zoek zijn gegaan naar de beste locatie voor ons.  We hebben de mogelijkheden in verschillende landen bekeken, waaronder Nederland, en hebben uiteindelijk gekozen voor Luxemburg.  Omdat dat land relatief centraal ligt voor onze Europese activiteiten, de toezichthouder goed meewerkte, meerdere andere grote verzekeraars daar zijn gevestigd. Vaak wordt gedacht dat het gunstige belastingklimaat doorslaggevend is, maar als dat zo was dan hadden we voor Malta gekozen.”

Daarnaast gaf Kevin Mcintosh, Head of Medical Liability, een interessante kijk in de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidszorg, waarin naar schatting in 2020 een bedrag gemoeid zal zijn van $ 87 biljoen, waarbij vergrijzing/ouder worden, chronische ziekten en consumerdriven care de 3 main drivers’ zullen zijn. Aan de hand van een kort filmpje liet hij de mogelijkheden zien de technologie de gezondheidszorg biedt, futuristisch ogende mogelijkheden die volgens hem echter allemaal al in de praktijk (kunnen) werken.

Monique Kooijman, Regional Director Benelux, heette eerder op de dag de circa 100 aanwezige gasten welkom, bedankte hen voor de samenwerking in het verleden die heeft geleid tot een gezonde groei en bracht een toost uit op de samenwerking voor de toekomst.  CNA/Hardy is een nicheverzekeraar, die zich met momenteel 25 medewerkers in de Benelux onder leiding van Monique Kooijman, toelegt op aansprakelijkheidsverzekeringen, met name op het gebied van life science, healthcare, technology bedrijven en financiële instellingen. Voor deze en meerdere segmenten voeren zij de producten: bestuurdersaansprakelijkheid (D&O), beroepsaansprakelijkheid (PI), productaansprakelijkheid, Cyber en Crime