CII roept op tot actie om toekomstige FCA-tests over bedrijfsonderbrekingsclaims te voorkomen

Het Chartered Insurance Institute (CCI), het Britse register voor verzekeringsprofessionals, heeft zowel de verzekeringsbranche als de overheid aangespoord om nu in actie te komen om de noodzaak van nieuwe juridische procedures, zoals de FCA-testcase over  bedrijfsonderbrekingsschadeclaims,  in de toekomst te voorkomen.

 De beroepsorganisatie heeft er bij de beroepsgroep op aangedrongen zich hierbij te focussen op drie werkterreinen:

• Productgovernanceprocessen, waaronder het verkrijgen van meer duidelijkheid over productformuleringen in de polisvoorwaarden. Als dezelfde woorden en uitdrukkingen in verschillende contracten worden gebruikt, moet er onder professionals overeenstemming zijn over wat die termen betekenen, zodat consumenten ervan verzekerd kunnen zijn dat twee polissen die er op papier hetzelfde uitzien, dezelfde risico’s dekken;

• Verbeter adviesprocessen (en niet-geadviseerde koopprocessen) om klanten inzicht te geven in zowel de verzekerbare als niet-verzekerbare risico’s waarmee ze worden geconfronteerd en wat ze eraan kunnen doen;

• Zorg voor een aanpak van pandemieën en andere systeemrisico’s waarin de reikwijdte van overheidsingrijpen duidelijk wordt omschreven. Als de overheid duidelijk maakt welke risico’s zij bereid is af te dekken, kan de markt duidelijk maken hoe zij de risico’s die zij kan afdekken, zal afdekken.

Sian Fisher, CEO van het Chartered Insurance Institute, zei: “Als professionele verzekeringsorganisatie is het onze belangrijkste zorg om vertrouwen in het beroep op te bouwen. Om deze reden verwelkomden we de testcase toen deze werd gelanceerd, omdat deze  meer zekerheid zal creëren rond de juridische basis van contracten voor bedrijfsonderbreking. “Hoewel de beslissing van het Hooggerechtshof meer zekerheid in de situatie zal brengen, moeten we niet vergeten dat tegen deze beslissing beroep kan worden aangetekend. Een bedrijfsschadeverzekering is een cruciaal product voor veel MKB-bedrijven. Het voorziet in een breed scala aan risico’s die het voortbestaan ​​van een bedrijf kunnen bedreigen, waaronder brand en overstromingen.Met het oog op de toekomst moeten verzekeraars, makelaars en de overheid nu handelen om de noodzaak van rechtszaken zoals deze in de toekomst te verminderen.”