Chubb lanceert terrorismepolis met dekking voor niet fysieke bedrijfsschade

Chubb heeft in de UK onlangs  een terrorismeverzekering gelanceerd die dekking biedt voor de financiële gevolgen van bedrijfsschade als gevolg van een niet fysieke schadeoorzaak: de  ‘Non Damage Terrorism Solutions’. De polis biedt ook praktische hulp- en zorgverlening aan medewerkers en klanten en  dekking voor de annulering van evenementen na een daad of dreiging van terrorisme en oorlog. De nieuwe terrorismeverzekering is momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. De Benelux volgt mogelijk later dit jaar.

De bestaande terrorismeverzekeringen bieden meestal alleen dekking voor fysieke schade en de daaruit voortvloeiende bedrijfsonderbreking. Chubb’s ‘Non Damage Terrorism Solutions’ is ontwikkeld als reactie op feedback van klanten en is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijven die geloven dat hun handelsactiviteiten negatief  worden beïnvloed door een terroristisch incident, zelfs als er geen fysieke schade is. Bijvoorbeeld als de directe omgeving van hun bedrijfspanden en – terreinen om veiligheidsredenen ontoegankelijk raakt.

Chubb’s Non Damage Terrorism Solutions is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang en op de meeste locaties over de hele wereld. Het beleid is vooral gericht op retailers, hotels, financiële instellingen, de entertainment- en evenementensector, transport en infrastructuur.

 

Piers Gregory, Head of Terrorisme and Political Violence bij Chubb, zegt in een toelichting: “We hebben de afgelopen jaren een aantal grote terroristische incidenten gezien die een grote impact hebben gehad voor bedrijven, ook al hebben ze geen fysieke schade geleden. Deze word niet gedekt door de bestaande, traditionele terrorismeverzekeringen . Onze nieuwe polis dekt niet alleen de fysieke schade aan de eigendommen van verzekerde bedrijven maar ook de bedrijfsschade omdat als gevolg van een terrorismeincident het bedrijf niet toegankelijk is voor werknemers en  klanten. De aanvullende dekking voor vergoeding van   annulering van evenementen na oorlog en terrorisme maakt deze verzekering polis extra uniek.”