Chubb laat oog vallen op Hartford; bod van $23.24 miljard

Chubb Ltd heeft zijn oog laten vallen op de overname van Hartford Financial Services Group en zou gisteren (18 maart) inmiddels een bod hebben gedaan van $ 23,24 miljard. Chubb’s bod van $ 65 per aandeel ligt 13,2% hoger dan Hartford’s laatste slotkoers van $ 57,41.Hartford zei eerder op de dag dat het een overnamebod van Chubb had ontvangen, maar maakte de financiële details van het bod niet bekend. Chubb zegt in zijn recente verklaring dat het nog geen reactie van Hartford op zijn voorstel heeft ontvangen, meldt het doorgaans goed ingevoerde Reuters.

Een deal tussen The Hartford en Chubb zou de grootste in de sector zijn sinds Aon Plc vorig jaar Willis Towers Watson voor $ 30 miljard overnam, en de grootste in de VS. Chubb ontstond in zijn huidige vorm in januari 2016 toen ACE Ltd Chubb Corp overnam  voor $ 28,5 miljard, waarbij het gecombineerde bedrijf doorging onder de naam Chubb  .

In een notitie noemden analisten van Wells Fargo The Hartford’s activiteiten voor kleine bedrijven de belangrijkste ‘trekker’ voor Chubb, die zich momenteel richt op middelgrote en grote bedrijven. Chubb heeft ongeveer $ 9,4 miljard aan kapitaal beschikbaar om een ​​transactie te financieren. Ze merkten op dat eerdere deals in de schadeverzekeringssector  meer dan 1,8 keer de boekwaarde betroffen.  Een waardering van 1,75 zou de waarde van The Hartford op $ 30 miljard brengen.

De corona-pandemie zorgt voor een hervorming van de verzekeringssector en consolidatie zou kunnen helpen om de kosten te drukken na aanzienlijke verliezen in 2020. Chubb’s CEO  Evan Greenberg waarschuwde in april vorig jaar dat de pandemie waarschijnlijk het grootste financieel verlies in de geschiedenis van de branche zou veroorzaken. De verzekeraar boekte in 2020 $ 1,19 miljard aan pandemie-gerelateerde schades. Schadeverzekeraars  werden ook geconfronteerd met aanzienlijke catastrofeschades in 2020 door bosbranden in westelijke staten en het meest actieve Atlantische orkaanseizoen ooit. Gecombineerd met claims die verband houden metburgerlijke onrust, wogen deze schades zwaarder dan de voordelen  van minder autoclaims omdat mensen minder reden vanwege de pandemie, zei Fitch Ratings in een rapport op donderdag.

Bron Reuters