Chubb krijgt toestemming voor meerderheidsbelang in Chinese verzekeraar

— Chubb Limited  heeft gemeld dat het van de China Banking and Insurance Regulatory Commission goedkeuring heeft gekregen om het belang van het bedrijf in Huatai Insurance Group Company Limited (Huatai) te verhogen van 47,3% naar 83,2%. 

 Huatai is de holdingmaatschappij van een aantal dochterondernemingen, waaronder Huatai Property & Casualty Insurance Company, Huatai Life Insurance Company en Huatai Asset Management Company. Huatai’s verzekeringsactiviteiten hebben meer dan 700 filialen, 23.000 agenten en ongeveer 19 miljoen klanten in China. Huatai Asset Management heeft meer dan 100 miljard dollar aan activa onder beheer en heeft een vergunning om institutionele, pensioen- en retail beleggingsfondsen te beheren. Op 30 september 2022 had Huatai Group een vermogen van meer dan $ 10 miljard (exclusief fondsen van derden) en een eigen vermogen van meer dan $ 2 miljard. In 2021 had Huatai totale inkomsten van meer dan $ 2 miljard. 

“Dit is het hoogtepunt van een inspanning van 20 jaar. Na de afronding van de overname van deze aandelen zal Chubb de eerste buitenlandse financiële instelling zijn die een meerderheidsbelang heeft in een Chinese holding voor financiële diensten, met afzonderlijke P&C-, levens-, vermogensbeheer- en beleggingsfondsdochterondernemingen”, aldus Evan G. Greenberg, bestuursvoorzitter en CEO  van Chubb. “China is momenteel de tweede grootste verzekeringsmarkt na de Verenigde Staten. Met een vergrijzende en meer welvarende samenleving stijgt de vraag naar verzekerings- en vermogensbeheerproducten en -diensten. Wij kijken naar de lange termijn en ik ben ervan overtuigd dat Huatai op termijn een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze inkomsten en winst.” 

 Het bedrijf verwacht dat de transactie vroeg in het eerste kwartaal van 2023 zal worden afgerond en zal in de nabije toekomst aanvullende informatie verstrekken