Chubb in eerste kwartaal: meer omzet minder winst

Chubb Ltd. rapporteerde over het eerste kwartaal een netto-omzet van $1,97 miljard, een daling van 14,2% ten opzichte van de $2,30 miljard in de periode een jaar eerder. De netto geboekte premies stegen met 7,1% tot $8,613 miljard in het eerste kwartaal, terwijl de zakelijke premie-inkomsten met 7,9% stegen tot $6,157 miljard, meldt Chubb in zijn winstverklaring.

De totale netto geboekte premies stegen met 6,2% tot $9,199 miljard. Chubb’s combined ratio verbeterde in het eerste kwartaal tot 85% van 91,9% in het eerste kwartaal van 2021. Het netto beleggingsinkomen daalde met 4,8% tot $822 miljoen van $863 miljoen in de periode een jaar eerder. De netto geboekte premies in Noord-Amerika stegen in het eerste kwartaal met 6,8% tot $5,281 miljard, waarbij de zakelijke premieomzet met 6,7% steeg tot $3,934 miljard.  

Evan G. Greenberg, voorzitter en CEO van Chubb, wees op de daling van de beleggingsinkomsten en zei tijdens een gesprek met analisten dat stijgende rentetarieven de toekomstige inkomsten zouden moeten ondersteunen. “Gezien de stijgende rentetarieven en de toenemende spreads verwachten wij dat de beleggingsinkomsten vanaf nu zullen stijgen,” stelt Greenberg.

De wereldwijde schadepremies werden aangevoerd door een premieverhoging voor zakelijke verzekeringen met 12%, aldus Greenberg. Zakelijke schadepremies voor Noord-Amerika exclusief landbouw stegen met 10,5%. De totale premies in Noord-Amerika voor zakelijke verzekeringen stegen met 8,7%, met 9,1% voor propertyverzekeringen, 15,5% voor algemene ongevallenverzekeringen en  13,9% voor finacial lines.

 “In zakelijke schadeverzekeringen “blijft het niveau van de tariefstijging sterk en wordt natuurlijk gematigd naarmate individuele portefeuilles adequaat worden.Over het geheel genomen blijven de tariefstijgingen hoger dan de waargenomen en verwachte schadelast,” stelt Greenberg.