Chubb grote winnaar 2020 Claims Satisfsaction Survey Report Advisen; ook FM Global, Travelers en Beazley vallen in de prijzen


Chubb is de grote winnaar geworden van de 2020-editie van het periodiek gehouden  Claims Satisfaction Survey Report van Advisen. De verzekeraar kreeg in alle vier de categorieën – Property, casualty, Cyber en bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid – van zowel makelaars als riskmanagers een vijf sterren-rating voor de manier waarop schadeclaims worden afgewikkeld.   Ook de schadeafwikkeling van FM Global (Property), Travelers (Casualty) en Beazley (Cyber) werd bekroond met vijf sterren.

De schadeafwikkeling van verzekeraars werd in het onderzoek beoordeeld op een vijftal aspecten: kennis van zaken, toegankelijkheid, eerlijke schaderegeling, flexibiliteit en communicatie.  Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat 20% van de makelaars en  34% van de riskmanagers ‘zeer tevreden’ zijn over de afwikkeling van property-schades. Bij casualtyschades zijn die percentages resp. 27,5 en 30%, bij (bedrijfs- en beroeps)aansprakelijkheidsschades 20 en 19% en bij cyberschades 17,5 en 16,5%.