Chubb benoemt Alex Kempe tot Property & Casualty Manager Benelux

 

Alex Kempe gaat per 1 juli bij Chubb aan de slag  als Property & Casualty Manager Benelux. De nieuwe rol van P&C Manager is onderdeel van Chubb’s uitbreidingsplannen om beter aan de groeiende vraag vanuit de markt tegemoet te komen.  Alex zal verantwoordelijk zijn voor de divisie Property & Casualty (P&C) in de Benelux. Deze divisie biedt multinationals, middelgrote en kleine ondernemingen een breed scala aan schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Alex zal het team van P&C acceptanten (underwriters), risk engineers en productline-managers aansturen. Hij wordt mede verantwoordelijk voor de resultaten van de divisie, zal relaties met makelaars en klanten onderhouden en de ontwikkeling van nieuwe productproposities leiden. Alex zal deel uitmaken van het managementteam en zal rapporteren aan Ron Verhulsdonck, Country President Benelux.

Alex heeft bijna zeventien jaar ervaring in de verzekeringssector en begon zijn loopbaan als acceptant beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bij Nassau Verzekeringen. Meest recent werkte hij bij HDI Global als Head of Casualty – National. In die functie was hij verantwoordelijk voor alles wat te maken had met de acceptatie van onder meer bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids-, bestuurdersaansprakelijkheids-, cyber- en kidnap and ransomverzekeringen.

“We hebben al heel lang een solide positie in de Benelux en groeien nu sterk,” aldus Ron Verhulsdonck. “Om aan de vraag te kunnen voldoen en onze klanten goed te kunnen blijven bedienen, zullen we ons team de komende periode over de hele linie uitbreiden en zowel in België als Nederland nieuweacceptanten en operationele ondersteuning aantrekken. Het gaat hierbij, naast de traditionelere verzekeringen, vooral ook om de zeer snel groeiende verzekeringen zoals cyber, life science, media en entertainment en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ICT-bedrijven.”

“Ik ben bijzonder blij dat we Alex hebben kunnen toevoegen aan ons team: hij heeft uitstekende verzekeringsexpertise en is ook op commercieel en leidinggevend gebied een aanwinst,” voegt Ron toe. “Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken en onze positie in de Benelux verder uit te bouwen.”