CFO Claire-Marie Lepoutre van Allianz Benelux naar directie AGCS

A
Claire-Marie Coste-Lepoutre, momenteel CFO van Allianz Benelux, treedt toe tot de directie van AGCS als de nieuwe CFO, met ingang van 1 maart 2019. Zij is sinds september 2015 werkzaam als CFO van Allianz Benelux. Daarvoor was zij hoofd van het CFO-bureau van de Allianz Group en leidde zij vervolgens de businessunit van Allianz SE voor Frankrijk, de Benelux en Afrika.

Tegelijkertijd maakte Allianz nog twee benoemingen bekend.
Birgit König, momenteel werkzaam als CEO van APKV (Allianz Private Krankenversicherung en tevens lid van het bestuur van Allianz Duitsland, is met ingang van 1 april a.s. aangesteld als hoofd van de ​​van het internationale bedrijfsonderdeel Allianz Digital Health (ADH). In haar nieuwe functie zal Birgit König wereldwijd verantwoordelijk zijn voor het optimaliseren en harmoniseren van producten en processen voor ziektekostenverzekeringen en het bevorderen van verdere groei in dit strategische segment,
 
Als haar opvolger als CEO van APKV en bestuurslid van Allianz Duitsland is beoemd Nina Klingspor, momenteel Chief Financial Officer (CFO) van Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS).
 

 


We zijn verheugd de benoeming bekend te kunnen maken van deze buitengewoon succesvolle bestuurders voor drie belangrijke managementfuncties binnen de Allianz Group “, zegt Helga Jung, lid van de Raad van Bestuur Allianz SE, verantwoordelijk voor Legal, Compliance, fusies en overnames en HR. “Birgit, Nina en Claire-Marie hebben de afgelopen jaren alle drie hun leiderschap en innovatie bewezen. We zijn ervan overtuigd dat zij met hun kennis en ervaring in de toekomst zullen blijven bijdragen aan het succes van Allianz. ”

C.