CFD geeft elk intermediair een eigen pensioenexpert

De invoering van het vakbekwaamheidsbouwwerk enkele jaren geleden heeft er ondermeer toe geleid dat veel intermediairs hun activiteiten op het gebied van pensioen- en lijfrenteadvies hebben afgebouwd of er helemaal mee zijn gestopt.
Het gevolg hiervan is dat relaties van die intermediairs niet langer kunnen worden geserviced op dit specifieke en belangrijke adviesterrein, stelt de CFD (Commissie Financiële Dienstverlening).


CFD introduceert uniek outsource-model 
In samenwerking met CFD hebben pensioenexperts Willem van Weelden en Albert Jan van Zijl een nieuw bedrijf opgezet dat zich uitsluitend richt op pensioenadvies voor particuliere en zakelijke klanten van intermediairs. Hiervoor is een aparte AFM-vergunning afgegeven. Onder de naam PLAN (Pensioen en Lijfrente Advies Nederland) is er nu een pensioenexpert beschikbaar voor alle CFD-intermediairs in Nederland die lijfrente -of pensioenwensen van hun klanten willen kunnen invullen.

CFD stelde wel een aantal voorwaarden aan de samenwerking Er moest een gegarandeerde klantbescherming zijn voor alle andere (financiële) producten in de portefeuille van het intermediair.PLAN legt zich uitsluitend toe op advies en bemiddeling van lijfrente en pensioenen.CFD-leden ontvangen een exclusieve vergoeding per gerealiseerde zaak.Klanten van intermediairs moeten kunnen rekenen op het allerbeste advies.

Samenwerking
Over de samenwerking schrijft de CFD: “De samenwerking is eenvoudig ingericht. Via deze link kun je je aanmelden als partner van PLAN en ontvang je toestemming om het partnerlogo in je communicatie te gebruiken. Zodra je een concreet verzoek van een klant ontvangt voor lijfrente advies/bemiddeling of zakelijk pensioenadvies, dan volstaat het doorgeven van de basis contactgegevens op de website van PLAN (www.bijplan.nl) en neemt PLAN contact op met je klant om de zaken op te pakken.”


GARANTIE
Om deelnemers de volledige zekerheid te geven dat hun klanten uitsluitend met pensioenzaken worden geholpen door PLAN is er een garantiecertificaat ontwikkeld dat zij na aanmelding bij PLAN ontvangen. “Zo is hun schadeportefeuille beschermd en houd je de concurrentie buiten de deur”, aldus CFD.

“Wat PLAN uniek en extra aantrekkelijk maakt is dat deze dienstverlening voor jouw kantoor gratis is. Voor elke zaak die je aanmeldt en die leidt tot een advies -en/of bemiddelingsfactuur betaalt jouw klant de adviesfee aan PLAN en ontvang jij als PLAN Partner een vaste samenwerkingsvergoeding.   voor individueel advies :   € 100 (inclusief BTW)voor collectief advies    :   € 300 (inclusief BTW). ”