CEO Sonja Rottiers gaat Lloyds Europe verlaten; Amelie Breitburd genoemd als opvolger

Het in België gevestigde Lloyd’s Insurance Company S.A. (LIC) – beter bekend als Lloyd’s Europe nadat het voorheen Lloyd’s Brussels heette – krijgt een nieuwe CEO. In een nieuwsbericht zei de in Londen gevestigde verzekeringsmarktplaats Lloyd’s dat Sonja Rottiers (links), CEO van Europa, op 1 juni zal aftreden tijdens de algemene vergadering van LIC. Ze zal worden opgevolgd door Amélie Breitburd, die meer dan 25 jaar ervaring heeft op de internationale verzekeringsmarkt, onder meer bij AXA en Allianz.Bovendien valt het vertrek van Rottiers samen met het einde van de driejarige mandaten van Lloyd’s Europe’s  voorzitter Michel Flamée en bestuurslid Christian Noyer.

“Ik ben trots op de vooruitgang die Lloyd’s Europe heeft geboekt tijdens mijn ambtsperiode en op het team dat we hebben opgebouwd”, aldus de vertrekkende CEO, die sinds februari 2019 aan het roer staat van de Brexit-dochter. “”Het was een voorrecht om leiding te mogen geven aan dit werk, maar dit is het juiste moment om dit hoofdstuk af te sluiten nu LIC van de ‘ set-up; fase overgaat naar volledige implementatie. Ik kijk ernaar uit om het aanhoudende succes van Lloyd op de Europese markt te zien. “

In een reactie op de ontwikkeling zei Caroline Dunn, hoofd marktontwikkeling bij Lloyd’s: “Ik wil Sonja bedanken voor haar service aan Lloyd’s Corporation en de bredere markt, en voor haar belangrijke bijdrage aan het voortdurende succes van Lloyd’s in Europa.Ik wil ook Michel en Christian bedanken voor hun waardevolle steun tijdens de opbouwfase.”

Nieuwe LIC-bestuursleden zullen te zijner tijd worden aangekondigd.