CACEIS benoemt Wouter Peters tot Global Head Center of Excellence for Pensions

 
CACEIS, Europees marktleider op het gebied van asset servicing, heeft per 1 september 2022 Wouter Peters benoemd tot Global Head Center of Excellence for Pensions (CEP). Ook zal hij lid worden van het Executive Committee bij CACEIS Nederland. Peters wordt hiermee wereldwijd verantwoordelijk voor de pensioenpropositie van CACEIS.

Wouter Peters (50), komt over van Aegon Asset Management waar hij de laatste negen jaar de rol van COO vervulde. Daarvoor was hij 16 jaar werkzaam bij Achmea en PGGM  ondermeer als COO en Directeur levensloop. Wouter zal deel gaan uitmaken van het Executive Committee van CACEIS Nederland.

“Wouter Peters heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van asset management, Verandermanagement, klantrelaties en dienstverlening in brede zin aan pensioenfondsen en verzekeraars,” zegt Sikko van Katwijk, Country Managing Director van CACEIS Nederland. “Hiermee is hij voor CACEIS een ideale kandidaat om – na de fusie met KAS BANK in 2020 – verdere invulling te geven aan onze ambitie onze internationale pensioenpropositie uit te bouwen. In Nederland bijvoorbeeld zijn wij met een groot aantal stakeholders in de pensioenmarkt in gesprek om een visie te ontwikkelen op de impact van het Nieuwe Pensioenakkoord. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Wouter hier met zijn ervaring en kennis een grote meerwaarde zal zijn.”

Om in haar dienstverlening nauwgezet te kunnen anticiperen op het Nieuwe Pensioenakkoord dat in 2023 in werking zal treden, werkt CACEIS Nederland nauw samen met de Pensioenfederatie, consultants en een groot aantal pensioenfondsen.