Buro DFO: ‘Serviceproviders verhogen rendement schadekantoren met 22 tot 26%

Advieskantoren die samenwerken met serviceproviders realiseren een hoger rendement dan zij die dat niet doen. Het rendement ligt bij schadekantoren gemiddeld 22 tot 26% hoger en bij hypotheekkantoren zelfs met 24 à 37%, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van bureau DFO naar de dienstverlening van serviceproviders. De kwaliteit daarvan neemt de laatste jaren toe, concludeert DFO in haar rapport.

Buro DFO onderzoekt jaarlijks hoe de gebruikers van serviceproviders de dienstverlening waarderen. In de editie van 2017 geven advieskantoren aan dat de dienstverlening van serviceproviders voor hen relevant bijdraagt aan het door hun kantoren behaalde rendement. Gemiddeld stijgt de kwaliteit van de dienstverlening. De respondenten geven aan dat snelle en foutloze verwerking van aanvragen en mutaties de belangrijkste elementen in de waardering zijn. Dit wordt gevolgd door een goed werkend extranet en toegang tot een breder productassortiment tegen betere voorwaarden dan voor hen als individueel kantoor bereikbaar is.

In het DFO-onderzoek zijn 23 serviceproviders onderzocht. Winnaar bij de grote serviceproviders schade is Voogd & Voogd. In vergelijking met 2016 is Voogd & Voogd in 25 van de 34 dienstverleningsaspecten gestegen. Het is vooral de online inzage in de portefeuille, de ruime keuze voor verzekeringen ten behoeve van de particuliere markt en de kwaliteit van de administratieve verwerking die hoog scoren. Flexfront is koploper bij de grote serviceproviders hypotheken en scoort bij deelnemers hoog op aspecten van expertise en communicatie. In vergelijking met 2016 zijn vooral de waarderingen voor de online omgeving waarbinnen deelnemers met FlexFront communiceren voor aanvragen en mutaties sterk gestegen en De Krediet Makelaar  r in de categorie serviceproviders kredieten. Het aantal serviceproviders op het gebied van consumptief krediet is beperkt. Al drie jaar op rij wordt De Krediet Makelaar door haar deelnemers als hoogste gewaardeerd. In vergelijking met 2016 heeft De Krediet Makelaar de algemene waardering van 8,7 in 2017 weten te handhaven.