Britse waakhond CMA geeft groen licht voor Gallagher’s overname van Willis Re

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft haar onderzoek naar de overname van de treaty herverzekeringsactiviteiten van Willis Re door A J Gallagher beëindigd en haar groene licht gegeven  om de deal door te laten gaan. De autoriteit had in oktober aangekondigd dat zij de deal zou onderzoeken, maar heeft nu gezegd dat zij de zaak niet in een volgende fase zal brengen. Er is geen verdere actie nodig, aldus de CMA, zo meldt Commercial Risk Europe.

A J Gallagher kondigde in de zomer aan dat het had ingestemd met de aankoop van de herverzekeringsactiviteiten van Willis Re voor een eerste bedrag van 3,25 miljard dollar. Dit bedrag kan met nog eens 750 miljoen dollar worden verhoogd als de omzetdoelstellingen worden gehaald.De CMA verklaarde in oktober dat zij onderzocht of de transactie “zou leiden tot het ontstaan van een relevante fusiesituatie in de zin van de fusiebepalingen van de Enterprise Act 2002 en, zo ja, of verwacht kan worden dat het ontstaan van die situatie zal resulteren in een substantiële vermindering van de mededinging op een markt of markten in het Verenigd Koninkrijk voor goederen of diensten”.

De Commissie heeft nu geconcludeerd dat dit niet het geval is en dat de overname, althans in het Verenigd Koninkrijk, vrij kan doorgaan.Aangenomen wordt dat de overeenkomst tegen het einde van dit kwartaal of begin volgend jaar kan worden gesloten.

De overname van de herverzekeringsactiviteiten van Willis was oorspronkelijk een onderdeel van de mislukte poging van  Aon om Willis Towers Watson over te nemen. Aon hoopte met de verkoop van de herverzekeringsactiviteiten tegemoet te komen aan de bezwaren van de toezichthouders, maar dat was uiteindelijk niet genoeg.

 Bron CRE