Britse verzekeringssector steunt herverzekeringsprogramma overheid voor live-evenementen

De verzekeringssector heeft zich geschaard achter het initiatief van de Britse regering om de sector van de live-evenementen een impuls te geven met een herverzekeringsprogramma van 750 miljoen pond na de opheffing van de Covid-19-beperkingen. Verscheidene syndicaten in de Lloyd’s-markt, waaronder Arch, Beazley, Dale Underwriting, Hiscox en Munich Re, steunen het initiatief

De regering is een partnerschap aangegaan met Lloyd’s of London om het herverzekeringsprogramma voor live-evenementen op te zetten. De overheid treedt daarbij op als herverzekeraar, zodat evenementenbedrijven vanaf september 2021 dekking kunnen kopen tot september 2022. De  regeling dekt de kosten die ontstaan wanneer live-evenementen moeten worden geannuleerd omdat nationale of sectorale beperkende maatregelen  opnieuw worden ingesteld.

Minister van Financiën Rishi Sunak kondigde het nieuws op 5 augustusjl.   aan en erkende dat de evenementensector honderdduizenden banen biedt in het Verenigd Koninkrijk. Hij onderkende dat “het gebrek aan het juiste soort verzekering een probleem blijkt te zijn” en beloofde alles te doen wat hij kon om de live-evenementensector te helpen.  Naar aanleiding van de aankondiging verklaarde John Neal, chief executive van Lloyd’s: “Lloyd’s heeft haar klanten gedurende de hele pandemie bijgestaan en we zijn blij dat we die inspanningen kunnen versterken door samen met de Britse regering het Live Events Reinsurance Scheme op te zetten.  Dankzij deze unieke en cruciale dekking kunnen live-evenementen in het hele land met een gerust hart worden hervat nu de samenleving weer opengaat en aan het herstel begint. Wij  zijn er trots op dat wij onze rol kunnen spelen.”