Britse verzekeringsindustrie gaat het aantal leerplaatsen versterken

 

De leden van de Association of British Insurers (ABI) hebben zich verbonden om het aantal leerplaatsen in de verzekerings- en langetermijnspaarsector tegen 2025 te verdubbelen tot 2.500.   In de komende drie jaar wil men: de sociaaleconomische diversiteit op instapniveau in de sector te vergroten. De mogelijkheden zullen worden aangeboden aan schoolverlaters en mensen met een hogere opleiding te bereiken die anders misschien geen carrière in de sector hadden overwogen;Vergroting van de carrièremogelijkheden in het hele VK. Met twee derde van de banen in de sector buiten Londen erkent de Sector verzekeringen en langetermijnsparen dat men een belangrijke rol te spelen heeft bij het stimuleren van de economische groei in het hele land en bij het bijdragen aan de ‘ levelling up agenda’ ;Toegang en inclusie verbeteren, het aantal instap- en opleidingsmogelijkheden in de sector vergroten en een beroepsbevolking opbouwen waarin talent zich kan ontplooien, ongeacht de fase van hun loopbaan of hun achtergrond.  
Barry O’ Dwyer, voorzitter van de ABI en CEO van de Royal London Group, zegt: “Onze sector nog toegankelijker en inclusiever maken, levert voordelen op voor iedereen. Hoe breder en dieper ons personeelsbestand is, hoe sterker wij als sector zijn, hoe meer wij banen in het Verenigd Koninkrijk kunnen ondersteunen en hoe beter wij onze klanten kunnen bedienen. We kunnen altijd meer doen om de diversiteit in de sector te verbeteren en dit is weer een stap in de goede richting.”  
Hannah Gurga, directeur-generaal van de ABI, zegt: “ Als een van de grootste industrieën in het Verenigd Koninkrijk, met 320.000 werknemers, hebben we een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning en ontwikkeling van de carrières van mensen in het hele land. De verdubbeling van het aantal leer- en stageplaatsen is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om diversiteit en inclusie in de hele sector te bevorderen, carrièremogelijkheden op alle niveaus te bieden en ervoor te zorgen dat ons personeelsbestand een afspiegeling is van de gemeenschappen die wij bedienen.  Momenteel zijn er ongeveer 1.200 stagiairs werkzaam in de sector, zowel in verzekeringsspecifieke programma’s als in bredere bedrijfsregelingen.”

Manuel Thompson-Oloko, early careers manager bij het Chartered Insurance Institute, zegt:   “Leerlingschappen in het verzekeringswezen zijn een integraal onderdeel geworden van instapprogramma’s in onze sector, evenals bijscholing en omscholing van ons bestaande personeelsbestand. Ze zijn een uitstekend middel om de sociaaleconomische diversiteit te bevorderen, de toegang en integratie te verbeteren en de kansen in het hele Verenigd Koninkrijk te vergroten. Wij zijn blij met het engagement van de ABI en zullen ons steentje bijdragen om dit initiatief tot een succes te maken”.