Britse toezichthouders roepen Lloyd’s op ‘aantoonbare vooruitgang’ te laten zien in de strijd tegen seksuele intimidatie

De Bank of England’s, de Centrale bank van het land,  heeft bij monde van directeur  Anna Sweeney, Lloyd’s opgeroepen om ‘een aantoonbare vooruitgang’ te laten zien in de strijd tegen seksuele intimidatie op de werkvloer en bedrijfscultuur. Daarbij wil zij nadrukkelijk samenwerken met toezichthouder FCA (Financial Conduct Authority), e Britse AFM, om ervoor te zorgen dat Lloyd’s daadwerkelijk werk maakt van de aangekondige aanpak van seksuele en andere vormen van intimidatie teneinde een einde te maken aan de bestaande misstanden in de markt.  

Uit een recente serie artikelen  van Bloomberg zou blijken dat op ’s werelds grootste verzekeringsmarkt seksuele intimidatie en pesten geregeld voorkomen. “Niemand hoeft dit te tolereren op zijn werk”, aldus Sweeney, die aangaf de gang van zaken op Lloyd’s nauwgezet te monitoren en in overleg met betrokkenen er   nadrukkelijk op toe te zien dat er op deze terreinen een duidelijke vooruitgang wordt geboekt.

Inmiddels heeft Lloyd’s bekend gemaakt dat er inmiddels een aantal maatregelen zijn getroffen om seksuele intimidatie en andere misstanden in de markt uit te roeien, waaronder een meldlijn voor klokkenluiders, een onderzoek onder de  mensen die op Lloyd’s werkvloer werken, sancties  bij overtreding, en het bevorderen van meer diversiteit op de werkvloer.