Britse reisverzekeraars staan voor recordbedrag aan schadevergoedingen als gevolg van Corona-epidemie

De uitbraak van het Coronavirus lijkt een dure grap te worden voor Britse reisverzekeraars. Volgens cijfers van het Britse Verbond van Verzekeraars ABI zullen reisverzekeraars naar schatting voor £ 275 miljoen (303,80 euro) aan schadevergoedingen uitkeren. Het overgrote deel van de schadevergoedingen heeft betrekking op reisannuleringen en  het hiermee gemoeide schadebedrag is minstens twee keer zo hoog als vorig jaar.

Het hoogste bedrag dat reisverzekeraars  in een jaar ooit moesten uitkeren aan verzekerden als gevolg van annuleringen was £ 148 miljoen (163,5 miljoen euro) in 2010. Het ging toen om 294.000 annulerings- en vertragingsclaims. Alleen al vanwege het Coronavirus worden er di jaar 400,000 schadeclaims verwacht , eveneens een recordaantal. In 2010 zorgde  de uitbarsting van een vulkaan in IJsland voor  £ 62 miljoen (68,5 miljoen euro)

Verzekeraarsleden van ABI hebben een reeks toezeggingen gedaan om extra ondersteuning te bieden aan  reisverzekerden die in de problemen zijn gekomen en  om geldige schadeclaims zo snel mogelijk af te wikkelen.”