Britse regering handhaaft in begrotingsplannen assurantiebelasting op 12%

Zowel riskmanagers als verzekeraars lijken opgelucht te zijn dat in de vorige week gepresenteerde  begroting van de nieuwe Britse regering  geen melding werd gemaakt van assurantiebelasting (IPT), wat naar verwachting impliceert dat het percentage assurantiebelasting gehandhaafd blijft op 12%, meldt Commercial Risk Europe. Hoewel onder aanvoering van de Britse verzekeraarsorganisatie ABI werd gepleit voor een verlaging van de assurantiebelasting, dat sinds 2015 is verdubbeld, was er bij velen toch ook de vrees voor een verdere verhoging naar 20%, waarmee het gelijk gesteld zou worden met het huidige BTW-tarief.

Steve White, CEO van de British Insurance Brokers ‘Association (BIBA), zegt: “We verwelkomen de nieuwe aanpak van minister Rishi Sunak voor IPT. Het niet aanpassen van het huidige percentage zal bedrijven en consumenten helpen de verzekeringsbescherming te betalen die ze nodig hebben. We realiseren dat de bewindsman het percentage niet expliciet heeft bevroren en zullen we campagne blijven voeren om het percentage assurantiebelasting voor de rest van de kabinetsperiode te op z’n minst te bevriezen, maar nog liever te verlagen.”

De Vereniging van Britse Verzekeraars (ABI) had de regering verzocht het percentage assurantiebelasting te verlagen. Huw Evans, directeur-generaal van ABI: “Miljoenen verzekeringsklanten die een verzekering afsluiten, zullen blij zijn te zien dat hoogte niet wordt aangepast. De regering zou juist moeten overwegen om het percentage assurantiebelasting te verminderen, aangezien het een regressieve belasting is die de armste huishoudens het hardst treft. ” De assurantiebelasting van 12% in de UK behoort tot de hoogste in Europa