Britse makelaarsorganisatie BIBA sluit zich aan bij ‘Woman in Finance Charter’

 

De Britse makelaarsorganisatie BIBA (British Insurance Brokers’ Association) heeft bekend gemaakt dat zij zich heeft aangesloten bij het Woman in Finance Charter, het gezamenlijke initiatief van de Britse overheid en de financiële sector om meer diversiteit te bevorderen in de samenstelling van het personeel. Inmiddels hebben meer dan 200 bedrijven met in totaal 650.000 de overeenkomst ondertekend.

In een toelichting stelt Steve White, BIBA Chief Executive: “We hebben ons gecommitteerd aan het Women in Finance Charter als onderdeel van ons verlangen om in de makelaarssector meer balans te brengen tussen mannen en vrouwen.  Als BIBA zijn wij voornemens om samen te werken met een grote variëteit aan organisaties om onze leden te blijven ondersteunen bij het verder ontwikkelen van plannen om binnen de sector alle vormen van diversiteit te bevorderen.” Bevordering van diversiteit qua geslacht en etnische afkomst is één van de verplichtingen die die makelaarsorganisatie heeft opgenomen in haar ‘2018 Manifesto commitments’.

Op grond van de Charter heeft BIBA toegezegd diversiteit te bevorderen door:

  • Ervoor te zorgen dat het senior management team uit tenminste 40% vrouwen bestaat;
  • Jaarlijks de resultaten op het gebied van diversiteit te publiceren om te laten zien of de doelstellingen op dit vlak worden gerealiseerd;
  • Een lid van het senior management team aan te stellen die verantwoordelijk is voor de diversiteit;
  • Te fungeren als ambassadeur om diversiteit bij de leden te bevorderen.

Foto BIBA