Britse makelaars vrezen onzekere toekomst vanwege veranderende marktomgeving

Britse makelaars maken  zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf , met name vanwege de veranderende  marktomgeving binnen de (her)verzekeringsindustrie door toedoen van met name de  technologische vooruitgang. Uit een onderzoek van de Society of Insurance Broking (SIB) komt naar voren dat 51% van de ondervraagde makelaars hun zorgen uitspreken over de  naderende onzekere tijden in de markt.

Een andere uitkomst is dat 94% van de respondenten dat de komende jaren het kennen van je klanten en het winnen van hun vertrouwen belangrijker wordt dan ooit tevoren. Mede door de technologische vooruitgang en de voortdurende ontwikkelende automatiseringsprocessen is 99% van mening dat vertrouwen een bepalend kenmerk vormt voor hun business. Negen van de tien makelaars  zijn  het eens met de stelling dat vertrouwen van de klant het best kan worden gerealiseerd door een hoog niveau van professionaliteit , kwalificaties en vaardigheden.

.

Liz Foster, non-executive director bij de Society of Insurance Broking, zegt: “Het  onderzoek onderstreept hoe de beroepsgroep van makelaars het menselijk aspect in het verzekeringsproces omarmt. Verzekeren gaat fundamenteel om mensen en vertrouwen vormt daarbij een significante factor. Hoewel makelaars zich terdege bewustzijn van de noodzaak om nieuwe technologieen te omarmen, blijft het essentieel voor hen om hun klanten te kennen en hen te begeleiden bij het maken van belangrijke financiele beslissingen, zoals over verzekeringen. Makelaars die hun klanten kennen, hebben niets te vrezen.”