Britse autoverzekeringspremies naar laagste niveau in vier jaar tijd

De gemiddelde premie die automobilisten betaalden voor hun motorrijtuigenverzekering in 2020 lag op het laagste punt in vier jaar tijd, zo blijkt uit de meest recente Motor Insurance Premium Tracker van de Britse verzekeraarsorganisatie ABI. ABI’s Tracker is het enige onderzoek die kijkt naar de prijs die consumenten daadwerkelijk betalen voor hun dekking, in plaats van naar de offerteprijs die hen wordt aangeboden.

De gemiddelde prijs die in 2020 voor een uitgebreide motorrijtuigenverzekering werd betaald, was £ 465. Dit was 1% lager dan in 2019 en staat op het laagste niveau sinds 2016. De gemiddelde premie betaald in het vierde kwartaal van 2020, van £ 468, was 3% lager dan in hetzelfde kwartaal 2019, hoewel dit, als gevolg van de seizoensgebonden trend, 2% hoger was dan in het derde kwartaal van vorig jaar.

Laura Hughes, ABI’s Manager General Insurance, zegt in een toelichting:“Ondanks een jaar als geen ander, is het goed om te zien dat automobilisten in 2020 steeds de beste deals kregen in een competitieve autoverzekeringsmarkt. Bovendien helpt de extra steun die verzekeraars automobilisten blijven geven in deze onzekere en verontrustende tijd, automobilisten zich aan te passen aan dit ‘nieuwe normaal’.