Britse autoverzekeringspremies dalen voor vierde kwartaal op rij

De gemiddelde prijs die Britse automobilisten betalen voor een uitgebreide autoverzekering (WA + casco)in het tweede kwartaal van het jaar is voor het vierde kwartaal op rij gedaald: naar gemiddeld £ 460, zo blijkt uit de nieuwste ABI Motor Insurance Premium Tracker. De daling weerspiegelt volgens de Britse verzekeraarsorganisatie de impact van de COVID-19-lockdown, waarbij de meeste automobilisten veel minder autoritten maken.

De gemiddelde premie die werd betaald voor een uitgebreide autoverzekering was £ 460, een daling van £ 14 (3%) in het eerste kwartaal van het jaar. In vergelijking met een jaar geleden  daalde de gemiddelde premie met £ 9 (2%) tot het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2016.

Laurenz Gerger, ABI’s General Insurance Policy Advisor,  reageert: “Onze nieuwste premium tracker voor autoverzekeringen laat duidelijk zien dat automobilisten hebben geprofiteerd van de verminderde frequentie van verkeersongevallen tijdens de lockdown. Door de aanhoudende kostendruk, waaronder stijgende reparatienota’s en de vertraging bij de invoering van hervormingen op het gebied van letselschade, zullen automobilisten moeten blijven rondkijken om de beste deal te krijgen. ”