Brits Verbond van Verzekeraars moet op zoek naar nieuwe directeur door naderend vertrek Huw Evans

Huw Evans zal aan het einde van het jaar zijn functie als algemeen directeur  van de Association of British Insurers (ABI) neerzetten. Hij zal vanaf januari 2022 toetreden tot KPMG als partner in zijn praktijk voor verzekeringen en langetermijnsparen. Huw is ABI Director General sinds februari 2015. Hij kwam in 2008 bij ABI als Operations Director voordat hij in 2013 Director of Policy en Deputy Director General werd.

In een reactie zegt hij: “ Het is een enorm voorrecht geweest om leiding te mogen geven aan de sector verzekeringen en langetermijnsparen, maar ik zit nu in mijn zevende jaar als directeur-generaal en het voelt goed om me voor te bereiden op een nieuwe uidaging. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om in de sector te blijven en deze te blijven helpen te voldoen aan de snel veranderende eisen van klanten, regelgevende instanties en onze economie.”

Het leiden van een branchevereniging en het stimuleren van modernisering is volgens hem nooit makkelijk en het is zeker geen rustige ambtsperiode geweest met onder meer de Brexit, de implementatie van Solvency II, de pensioenvrijheden, een pandemie en drie algemene verkiezingen. “Ik ben gezegend met een geweldig ABI-team en een groep marktleiders die echt toegewijd zijn om onze sector vooruit te helpen en dat heeft het werk de moeite waard gemaakt.Er is nog genoeg te doen en ik kijk er naar uit om me in de resterende zeven maanden te concentreren op de hervorming van Solvency II, het verbeteren van de klantresultaten, de prijsstelling en het ontwikkelen van onze routekaart voor klimaatverandering. “

Jon Dye, ABI-voorzitter en CEO Allianz Insurance, zegt: “| uw Evans is een inspirerende leider van de ABI geweest en heeft een vastberadenheid meegebracht om zowel onze industrie als de ABI vooruit te helpen. Hij heeft een cruciale rol gespeeld bij het helpen van onze sector bij het navigeren door een enorm turbulent decennium en bij het aanpakken van seismische veranderingen binnen de industrie zelf.Zijn prestaties zijn talrijk en omvatten onder meer het onderhandelen over en implementeren van Flood Re, het toezicht houden op consumenteninitiatieven zoals de vrijwillige codes voor kwetsbare klanten, de Mental Health Standards, de vereenvoudiging van de pensioentaal en de toezeggingen van Covid-19-klanten, en hij is ook een belangrijke voorstander van de Women in Finance charter.Onder leiding van Huw zijn de resultaten van de tevredenheid bij leden en  personeelsenquêtes nog nooit zo hoog geweest. Namens de industrie wil ik Huw enorm bedanken, en ik ben blij dat hij in de toekomst een belangrijk onderdeel van onze sector zal blijven. ”

Binnenkort start een volledig wervingsproces om een ​​directeur-generaal te benoemen