Brits Verbond ABI presenteert driejarenstrategie: Verandering stimuleren om klanten, maatschappij en planeet te ondersteunen


Het Britse Verbond van Verzekeraars , Association of British Insurers (ABI), heeft klanten, de samenleving en de bescherming van de planeet centraal gesteld in een nieuwe driejarenstrategie. “Nu we de vele uitdagingen voor het Verenigd Koninkrijk moeten aangaan, van klimaatverandering tot de potentiële ‘megarisico’s’ van morgen, staat de verzekerings- en langetermijnspaarsector klaar om samen te werken met de regering en regelgevers om verandering te stimuleren”, aldus ABI.

Om deze uitdagingen aan te gaan en kansen te grijpen, richt de nieuwe strategie van de ABI zich op drie maatschappelijke resultaten: 

Vertrouwd door klanten: Vertrouwen opbouwen bij klanten is essentieel. De ABI zet zich in voor initiatieven die de resultaten voor de klant en het begrip van producten verbeteren. Het voortgezette partnerschap van de ABI met Plain Numbers en de lancering vandaag van de toolkit Fairer Finance zijn slechts enkele van de manieren waarop de strategie het vertrouwen van de klanten wil vergroten en de komende jaren wil groeien en de samenleving beter wil dienen.

Geïnvesteerd in mensen en planeet: Door een inclusieve en verantwoordelijke sector te leiden, zal de sector mensen en de planeet centraal stellen. Wij zullen ons blijven richten op de rol die de sector moet spelen bij de ondersteuning van de economische, gezondheids- en milieukansen en -uitdagingen voor de samenleving. Van het speerpunt van de overgang van de sector naar een Net Zero duurzame toekomst tot de hervorming van Solvency II, het werk is al begonnen en de ABI is vastbesloten om het verder te brengen.

Een doeltreffende markt: Om een effectieve markt tot stand te brengen is het van essentieel belang dat er een wetgevend, regelgevend en fiscaal kader komt dat het volledige potentieel van onze sector ontsluit om klanten en de economie te ondersteunen. Dit zal onze sector helpen veranderingen teweeg te brengen die van belang zijn voor de klanten en de samenleving in het algemeen. 

De ambitieuze strategie wordt ondersteund door het nieuwe doel van de ABI: “Together, driving change to build and protect a thriving society”. Het doel en de strategie vormen samen de ambitie van de ABI om namens onze leden een leidende rol te spelen bij het creëren van een omgeving die consumenten helpt beschermen tegen risico’s en hun financiële zekerheid op lange termijn biedt, en tegelijkertijd de grote problemen van deze tijd aanpakt.

Hannah Gurga, directeur-generaal van de ABI, reageert: “Onze nieuwe doelstelling en strategie geven de richting aan voor de ABI en brengen de belangrijkste belanghebbenden en partners samen om positieve veranderingen voor onze leden, klanten en de bredere samenleving te stimuleren. Onze sector bevindt zich in een unieke positie om de samenleving, de economie en onze planeet te ondersteunen. Wij staan klaar om een nieuw tijdperk van partnerschap tussen het bedrijfsleven en de overheid in te luiden om de uitdagingen op lange termijn aan te pakken en de kansen te grijpen om een bloeiende samenleving te beschermen en op te bouwen.”

Rt. Hon. Baroness Nicky Morgan, voorzitter van de ABI, geeft als commentaar:  “De focus die de nieuwe strategie van de ABI biedt, is essentieel om positieve resultaten voor consumenten en de samenleving in het algemeen te garanderen. We boeken nu al vooruitgang op de kritieke punten die de komende jaren bepalend zullen zijn, waaronder de ondersteuning van de overgang naar het Verenigd Koninkrijk als eerste financiële centrum dat op Net Zero is afgestemd. Ik kijk ernaar uit dat het ABI-bestuur Hannah en haar team en de ABI-leden steunt om de kansen voor onze sector en economie te realiseren.”