Bovag reageert op DNB: Bovag Garantie blijft!

“Er is de afgelopen tijd in de media veel te doen over de BOVAG Garantie. Hij zou afgeschaft worden. Niets is minder waar. Er gaat beslist geen streep door de BOVAG Garantie!” Met die niets aan duidelijkheid te wensen overlatende woorden reageert brancheorganisatie Bovag op het standpunt van de Nederlandsche Bank (DNB), die de Bovag-garantie als verzekering aanmerkt. Bovag en de aangesloten bedrijven voldoen niet aan de eisen die hiervoor aan aanbieders worden gesteld.

Bovag op de eigen website?: Wat is er aan de hand? Volgens deskundigen bestaat het risico dat de BOVAG Garantie voortaan aangemerkt kan worden als verzekering. Daarom heeft BOVAG aan eigen verzekeraar Bovemij gevraagd om zo snel mogelijk een verzekeringsproduct te ontwikkelen dat de basis kan vormen van de nieuwe BOVAG Garantie. Daar wordt nu met man en macht aan gewerkt.

Volgens de brancheorganisatie hoeven de aangesloten bedrijven zich geen zorgen te maken. “Aan de ‘voorkant’ van de BOVAG Garantie verandert er wat BOVAG betreft zo weinig mogelijk. Het is dus beslist niet zo dat er ‘een streep gezet wordt door BOVAG Garantie’. We gaan hem onder de motorkap anders vormgeven. We blijven garantie bieden zoals we dat al ruim 50 jaar doen en consumenten hoeven zich geen zorgen te maken: wij lossen het op.Over enkele maanden zal de BOVAG Garantie onder de motorkap anders ingericht zijn. Tot die tijd zullen bestaande garanties uiteraard gerespecteerd worden. Business as usual dus, tot de garantie nieuwe stijl er is.”

.