Blue Risk en Chubb richten adviesdesk op voor Startups

Verzekeraar Chubb heeft zich aangesloten als partner bij StartupDelta, dat van Nederland het beste startupecosysteem in Europa wil maken. Ruimte voor ondernemerschap en steun van grote ondernemingen is daarbij cruciaal. Vanwege de specialistische kennis heeft Chubb Blue Risk bij het project betrokken en gezamenlijk is de Startup Risk Advisory Desk opgericht. Hier kunnen startups terecht voor risicoadvies en verzekeringen op maat.

“Startups zijn onmisbaar voor innovatie in Nederland: ze ontwikkelen technologieën en bedrijfsmodellen die bestaande markten op hun kop kunnen zetten en creëren zo nieuwe kansen,” aldus Ron Verhulsdonck, Country President Benelux bij Chubb. “Uiteraard zijn ze vooral gericht op het ontwikkelen en vermarkten van hun product en het aantrekken van nieuwe investeerders en de juiste mensen. Daardoor zijn ze zich niet altijd bewust van de risico’s die ze lopen, zoals aansprakelijkheids- of cyberrisico’s. Juist daar kunnen wij helpen. We brengen onze kennis over risico’s graag in, zodat startups zich echt kunnen richten op hun ondernemerschap.”

Constantijn van Oranje, Special Envoy van StartupDelta: “Nederland heeft alles in zich om het beste startupecosysteem van Europa te worden, zolang alle partijen, ook de grote bedrijven, zich inzetten om startups te faciliteren. Ik ben dan ook bijzonder blij dat Chubb zich heeft verbonden aan StartupDelta. Zij hebben bij uitstek kennis over de risico’s die ondernemingen lopen, niet alleen binnen de landsgrenzen, maar ook als ze internationaal actief worden. Als startup moet je lef tonen en risico nemen. Maar je kunt wel zorgen dat je goed omgaat met die risico’s. Dan creëer je de juiste randvoorwaarden om je ambities waar te maken.”

Blue Risk-oprichter Frank van Akkerveeken beaamt dit: “Startups zijn nonconformistisch – ‘When you’re in control, you’re probably not going fast enough’ – en gewend om snel te handelen en beslissingen te nemen. Die willen een adviseur die dit snapt. Blue Risk is speciaal opgericht én ingericht om hun tempo bij te kunnen benen, maar wel met 20 jaar ervaring achter de kiezen. En we merken dat dit aanslaat.”

“Wij vinden het geweldig om nieuwe, jonge ondernemers op deze manier te ondersteunen bij het veroveren van de wereld.”, aldus de oprichters.

Chubb Benelux Risk Forum 2018

Vandaag, 31 mei 2018, vond het Chubb Benelux Risk Forum 2018 plaats, het jaarlijkse evenement voor risk & insurance managers uit de Benelux, in Royal Industrieele Groote Club aan de Dam in Amsterdam.

Voorafgaand aan het Chubb Benelux Risk Forum 2018 organiseerde Chubb in samenwerking met YoungInSurance Nederland en YoungInSurance België vanochtend een masterclass voor jonge professionals.

Van Oranje sprak samen met blockchain pionier en ondernemer Rutger van Zuidam tijdens het Chubb Benelux Risk Forum over blockchain en de mogelijkheden die deze technologie biedt voor organisaties.