Bijna een vijfde meer verzekeringsfusies- en overnames in eerste helft 2021

De fusie- en overnameactiviteit van verzekeraars blijft voor de meeste sectoren in 2021 versneld toenemen, met een toename van het aantal deals met 18% in de eerste helft van dit jaar, zo blijkt uit een rapport van Deloitte Consulting LLP. Lagere rentestanden blijven zoals voorspeld kansen creëren rond schuldfinanciering en :liggen voor het grijpen als het gaat om fusies en overnames in de verzekeringssector”, aldus Deloitte in de halfjaarlijkse vooruitzichten. Het aantal makelaarstransacties blijven sterk in termen van gemiddelde dealgrootte en aantal deals, aldus de update.

Bijna 60% van het volume van makelaarsdeals in de eerste helft van 2021 werd gedreven door private equity-investeerders en door private equity gesteunde platforms, aldus Deloitte.De property-/casualtydeals  zijn echter gedaald, met 18 deals  tegenover 24 in dezelfde periode van 2020. Dit is waarschijnlijk meer te wijten aan de huidige verhardende marktomgeving dan aan enige andere factor, aldus Deloitte.Volgens Deloitte is het aantal levens- en lijfrentedeals gestegen van vijf naar zeventien tot nu toe.

De totale waarde van de deals is ongeveer vier keer hoger dan in de eerste helft van 2020 en het volledige kalenderjaar 2020, dankzij een aantal grote deals. De gemiddelde transactiewaarde tot nu toe is ook hoger dan in 2020, aldus Deloitte.Terwijl in het verleden private equity-investeerders zich voornamelijk richtten op de makelaardij, hebben verschillende transacties aangetoond dat het hebben van levens- en lijfrenteplatforms de M&A-activiteit kan aanwakkeren.”Dit zal deze ruimte waarschijnlijk aandrijven in een tempo dat we niet eerder hebben gezien, hoewel het onduidelijk is hoe dit kan veranderen als de rentetarieven omhoog gaan,” aldus Deloitte