Bijna 500 gevallen van seksuele intimidatie bij Lloyd’s; onderzoek toont meerdere verontrustende misstanden aan

Uit een onderzoek van Lloyd’s onder 6.000 personen zijn een aantal verontrustende  uitkomsten naar voren gekomen. Zo zegt 8% van de respondenten – dus ca 480 personen – de afgelopen twaalf maanden getuige te zijn geweest van gevallen van sexuele intimidatie, maakt 24% melding van overmatig alcoholgebruik, geeft 22% aan dat leidinggevenden en andere personen binnen hun organisatie een oogje dichtdoen voor onfatsoenlijk gedrag van collega’s en voelt slechts vier procent van degenen die bij een meerdere hun bezorgdheid hebben geuit over een of meerdere misstanden zich hierbij serieus genomen. Ook geven twee van de vijf ondervraagden aan dat zij een grote werkdruk ervaren en laten vrouwen zich kritischer uit over misstanden op de Lloyd’s markt.

Lloyd’s heeft het onderzoek in laten stellen na berichten  van de Banking Standards Board  over gevallen van seksuele intimidatie en andere misstanden op de werkvloer. Lloyd’s heeft aan aanleiding van het jongste onderzoek actie ondernomen en een aantal maatregelen aangekondigd om een cultuuromslag teweeg te brengen  op ’s wereld grootste verzekeringsmarkt.

Voor meer info alsmede de speciale infographic over dit onderzoek: https://www.lloyds.com/news-and-risk-insight/press-releases/2019/09/lloyds-announces-signature-actions-to-drive-cultural-change