“Bij Diversiteit & Inclusie zeggen woorden meer dan daden”

Volgens Ajay Mistry, de medeoprichter van het Insurance Cultural Awareness Network (Ican),  zeggen woorden meer dan daden als het gaat om diversiteit en inclusie (D&I) op de werkvloer. Tijdens de Insurtech Insights Europe conferentie eerder deze maand (werd gehouden dat er “echte, belangrijke problemen” zijn met de aanpak van D&I door de industrie,  waaronder ongelijke beloning voor vrouwen.

De opmerkingen volgden op cijfers uit het PricewaterhouseCoopers female employment index Report, waaruit bleek dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen in het Verenigd Koninkrijk in 2021 aanzienlijk groter is geworden. Dit rapport is gebaseerd op een onderzoek onder 22.000 vrouwen in 33 landen die deelnemen aan de intergouvernementele Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het rapport laat zien dat de kloof met 2,4 procentpunten is toegenomen tot 14,44% in 2021, vier keer de gemiddelde stijging die in de hele OESO is geregistreerd.

Mistry: “We hebben momenteel geen gelijke beloning voor vrouwen, dat is een echt kernprobleem. Grote machtskwesties met meer dan alleen woorden moeten worden aangepakt. Met deze grote machtskwesties waarover wordt gesproken, maar die nooit worden aangepakt , dat is zorgwekkend. Het is iets wat we moeten aanpakken, veel ervan moet opzettelijk gebeuren en niet alleen in woorden.”

“Belangrijk om te luisteren”

Een voorbeeld van een insurtech-persoonlijkheid die grenzen probeert te verleggen in D&I is Selina Bilton, medeoprichter van startup Lukango. Het in Londen gevestigde bedrijf werd in september 2021 opgericht – ten dienste van kleine bedrijven en eenmanszaken en haalde in oktober 2022 £ 275.000 op in een pre-seed financieringsronde. :  “[Slechts] 26% van de technologen zijn vrouwen en dit aantal is de afgelopen jaren constant gebleven.Een van de redenen waarom ik Lukango, een startup voor zwarte vrouwen, mede heb opgericht, is om die cijfers te veranderen.”

Frank Starling, oprichter en CEO van D&I consultancy Variety Pack, zegt dat de aard van hybride werken inclusie op de werkplek tot een uitdaging heeft gemaakt. Hij moedigde de deelnemers aan om na te denken over wat ‘alliantie’ eigenlijk is en hoe we ondervertegenwoordigde groepen in grotere getale in de sector kunnen krijgen. “Laten we ons richten op echte solidariteit binnen ondervertegenwoordigde gemeenschappen om respect en echte empowerment te zien, omdat bedrijven het juiste willen doen.”