Bernard Kaufmann (CRO) en Leon van Riet treden toe tot RVB NN Group; Tjeerd Bosklopper wordt CEO Nederland Schade, Bank & Technologie

Tot de Raad van Bestuur van de NN Group treden per 1 juni a.s. twee leden toe: Bernard Kaufman als Chief Risk Officer (CRO) en Leon van Riet als CEO Nederland Life & Pensions , terwijl  Tjeerd Bosklopper, reeds lid van de RvB, de rol van CEO Nederland Schade, Banken & Technologie op zich zal nemen. Gezien de groei van de activiteiten na de recente overnames in Nederland zullen de Nederlandse bedrijven bovendien worden opgesplitst in twee portefeuilles met aparte verantwoordelijkheden.

De Duitser Bernhard Kaufmann was de afgelopen zes jaar CRO in München Re. Daarvoor bekleedde hij de functies van CRO bij Ergo Group en hoofd Treasury en hoofd Asset Liability Management bij Munich Re. Bernhard was in 2017 voorzitter van het CRO Forum.

Leon van Riet is sinds april 2017 CEO van NN Nederland Schadebedrijf. Voordat hij bij NN kwam, was hij 18 jaar werkzaam bij Delta lloyd, laatstelijk alsd van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd en leidde hij zeven jaar lang het Levenbedrijf. In zijn nieuwe functie wordt Leon verantwoordelijk voor het Nederlandse Levens- en Pensioenbedrijf en wordt hij CEO van Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.


 
Tjeerd Bosklopper  werd op 1 september 2018 benoemd tot Chief Transformation Officer en lid van de RvB, voordat hij vanaf oktober 2019 ad interim de rol van CEO Nederland op zich nam. In zijn nieuwe rol zal Tjeerd verantwoordelijk zijn voor de  schade- en bankactiviteiten en voor de segmenten Customer & Commerce en voor  het Strategic Transformation Office & IT.. Hij blijft verantwoordelijk voor het aansturen van innovatie en digitale transformatie in Nederland.Alle drie de benoemingen zijn goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB).