Benchmark RIMS: Amerikaanse bedrijven zien door hogere verzekeringspremies Total Cost Of Risk met 2% toenemen

Bedrijven en organisaties in de VS waren vorig jaar gemiddeld twee procent  meer kwijt aan verzekeringspremies dan in 2017. De zogeheten TCOR (Total Cost Of Risk),  die tussen 2013 en 2017 jaarlijks een dalende lijn vertoonde, steeg vorig jaar van $ 9,75 naar $ 9,95 per $ 1.000 omzet, wat vooral is toe te schrijven aan de lichte gemiddelde premieverhogingen voor zowel aansprakelijkheids-, property- en arbeidsongevallenverzekeringen. Ook de stijgende kosten van de riskmanagementafdelingen bij bedrijven droegen hun steentje bij aan het hogere TCOR-bedrag , zo blijkt uit de recente 2019-editie van het jaarlijkse benchmarkonderzoek van de Amerikaanse riskmanagmentorganisatie RIMS (Risk & Insurance Management Society).

De premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen, die de grootste compoment vormen binnen de TCOR,  stegen gemiddeld met 2%;  de property-premies, de op een na grootste TCOR-component met 5% en de arbeidsongevallenpremies, component nummer 3, met 3% van $  2,64 naar $ 2,72 per $ 1.000 omzet.

Enkele andere belangrijke uitkomsten uit de 2019 RIMS Benchmark Survey zijn:

§  De schadeverzekeringsindustrie had een in 2018 een winstgevend jaar;

§  De TCOR was hoger dan in 2018, grotendeels als gevolg van de gestegen verzekeringspremies;

§  Bij de  de casualty-lines is de hogere TCOR deels een gevolg van de hogere frequentie aan zeer grote schades;

§  De TCOR bij property-verzekeringen  steeg ondans een significante afname van zowel  het aantal als de omvang van schades door natuurrampen;

§  Cyberverzekeringen blijven een  flinke succestory voor verzekeraars en dit segment groeit harder dan de totale schadeverzekeringsmarkt.

Het volledige rapport van de 2019 RIMS Benchmark Survey kan hier aangevraagd worden:  https://www.rims.org/resources/benchmark-survey.