Belgische verzekeraars zijn trots op BOB

‘BOB en trots erop’, luidt de nieuwe slogan van de bekende eindejaarscampagne, waarvan Assuralia al 14 jaar lang de trotse sponsor is. De beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen zal samen met de Belgische Brouwers en de drie gewesten de preventieboodschap verspreiden via baanaffiches, raamaffiches, bussen van De Lijn en de MIVB, een Facebook-campagne, videoclips en sensibiliseringsacties op kerstmarkten en nieuwjaarsrecepties.

‘BOB en trots erop’, luidt de nieuwe slogan van de bekende eindejaarscampagne, waarvan Assuralia al 14 jaar lang de trotse sponsor is. De beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen zal samen met de Belgische Brouwers en de drie gewesten de preventieboodschap verspreiden via baanaffiches, raamaffiches, bussen van De Lijn en de MIVB, een Facebook-campagne, videoclips en sensibiliseringsacties op kerstmarkten en nieuwjaarsrecepties. Een aantal autoverzekeraars zullen via hun eigen kanalen en distributienetwerken de Bob-campagne helpen uitdragen met de hulp van gepersonaliseerde slogans en banners. Alle communicatietools zijn te vinden op het platform www.Bob.be.

Kerstmarkten en nieuwjaarsrecepties

Vias institute (het vroegere BIVV) zal de volgende dagen en weken – via de lokale politiezones en de mobiliteitsambtenaren – de organisatoren van kerstmarkten aanmoedigen om aandacht te besteden aan de onverenigbaarheid van alcohol en rijden. Een Bob-animatieteam zal met blaastoestellen, gadgets en een originele fotocabine opvallend aanwezig zijn op de kerstmarkten van onder meer Brussel, Brugge en Namen. In januari krijgen ook een aantal nieuwjaarsrecepties van verzekeraars het bezoek van de Bob-brigade.

Elke Bob-campagne gaat gepaard met intensieve controles. In het weekend van 12 januari 2018 (18 uur) tot 15 januari 2018 (6 uur) vindt overigens een alcoholcontrole-marathon plaats. De pakkans zal voor de hardleerse bestuurders dan bijzonder groot zijn. Wie zijn verantwoordelijkheid opneemt in het verkeer en negatief blaast mag trots zijn op zijn gedrag. Hij of zij ontvangt dan de iconische Bob-sleutelhanger. Op de kerstmarkten en in enkele politiezones zal voor het eerst ook een Bob-pin worden uitgereikt.

ABCverzekering.be geeft het antwoord op de vraag “ik heb een ongeval veroorzaakt terwijl ik dronken achter het stuur zat, wat nu?”. Dit is de meest geraadpleegde FAQ op de consumentenwebsite van Assuralia!