Beheersbaar houden van mogelijke financiële gevolgen als gevolg van de COVID-19 uitbraak:VNAB biedt in samenwerking met partners een bijdrage aan oplossingen voor verzekerden en leden

Het Verbond van Verzekeraars heeft in overleg met de NVGA, VNAB, OvFD en Adfiz een raamwerk ontwikkeld voor ondernemers in nood. In aanvulling hierop, is er binnen de VNAB gewerkt aan de verdere uitwerking voor de aspecten die specifiek de coassurantie raken, zoals het in de VNAB beursvoorwaarden en de Regeling Betalingsverkeer Co-assurantie (BVC) opgenomen delcrederebeding.

Raamwerk ondernemers in nood
In overleg met makelaars, gevolmachtigd agenten en adviseurs, is door het Verbond van verzekeraars gekeken naar oplossingen om klanten tegemoet te komen waar nodig. Omwille van duidelijkheid en efficiency is een eenduidig raamwerk en handelingsperspectief opgesteld voor klanten die via de diverse kanalen en door diverse verzekeraars worden bediend. Dit alles binnen de kaders van de mededinging en solvabiliteitsrisico’s voor de sector. Het gaat om minimum maatregelen. In overleg met de verzekeraar kunnen verdergaande maatregelen worden genomen in het belang van de klant. Door de volgtijdige stappen, bieden verzekeraars maatwerk om de liquiditeit voor zakelijke klanten die vanwege de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, waar nodig en mogelijk te verruimen.

Uitwerking coassurantie
Binnen de VNAB is uitgebreid gesproken over de onderdelen van het raamwerk die specifiek de coassurantiemarkt raken. Zowel binnen het Bestuur van de VNAB als de Verzekeraars- en Makelaarssectie is hierover zorgvuldig overleg gevoerd. Ook heeft de Juridische Commissie aan de leden een verdiepend stuk ter beschikking gesteld over het in de VNAB beursvoorwaarden en de Regeling Betalingsverkeer Co-assurantie (BVC) opgenomen delcrederebeding alsmede een uitwerking van de procesafspraken voor de leden verzorgd.