Beazley breidt financial lines focus in Benelux uit met aanstelling Alexander van Nierop

  

Specialist verzekeraar Beazley heeft Alexander van Nierop aangesteld als financial lines underwriter. In zijn rol zal hij verantwoordelijk zijn voor het verder uitbouwen van Beazley’s portfolio ‘specialty verzekeringen’ in de Benelux, die onder andere bestaat uit vermogensschadeverzekeringen en cybergerelateerde risico’s. Hierbij zal hij nauw samenwerken met lokale verzekeringsmakelaars, volmachtbedrijven en serviceproviders vanuit zijn brede netwerk.

Van Nierop stapt over naar Beazley na ruim een decennium voor Aon in Nederland gewerkt te hebben. Gedurende de laatste twee jaar vervulde hij de rol van broking director en cyber broking solutions leader. Daarvoor was hij broking director voor zowel international property als voor financial institutions Benelux.   Voor zijn overstap naar Aon heeft hij ruim vijf jaar gewerkt voor Marsh in verschillende functies, waaronder die van senior financial lines broker. Alvorens over te stappen naar de verzekeringssector werkte hij voor de corporate finance and capital markets divisie van Fortis Bank.

Zijn aanstelling is een volgende stap in de uitbreiding van Beazley’s financial lines-team in Europa gedurende het afgelopen jaar toen reeds verschillende financial lines underwriters en een internationale specialty claims specialist werden aangeworven voor Beazley’s kantoren in respectievelijk München, Parijs en Barcelona. Lorena Segovia, Beazley’s financial lines regional manager voor Continental Europe, zegt hierover: “Onze groeistrategie in Europa komt nu in een stroomversnelling en we zijn verheugd Alexander te mogen verwelkomen bij het centrale team in Barcelona. Binnen Beazley hebben we nadruk gelegd op de uitbreiding van onze specialistische verzekeringsoplossingen en het aanwerven van ervaren mensen, waarvan de sterke kennis van deze producten en segmenten in de regio, in combinatie met hun uitgebreide netwerk van relaties, onze groeiambities verder zullen ondersteunen.”