AXA XL benoemt regiomanagers in Europa

AXA XL kondigt vandaag de benoeming aan van Peter Knaus tot Regional Manager, Noord Europa, naast zijn functie als Country Manager Duitsland en Julien Guénot als Regional Manager, Zuid-Europa, naast zijn functie van Country Manager, Frankrijk.

Bruno Laval, Chief Distribution Officer, APAC & Europa en Regional Manager, European Growth Markets, zal AXA XL verlaten om zich te gaan richten op mogelijkheden buiten AXA Groep. AXA XLzal een Chief Distribution Officer voor APAC & Europa benoemen en zal dit te zijner tijd bekendmaken.

Deze veranderingen weerspiegelen het besluit van AXA XL om haar Europese verzekeringsactiviteiten te organiseren in twee geografische centra: Noord-Europa (bestaande uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk & CSEE, Scandinavië en de Benelux) en Zuid-Europa (bestaande uit Frankrijk, Italië en het Iberisch schiereiland).

Xavier Veyry, Chief Executive Officer, APAC & Europa, licht toe: “Ik ben zeer verheugd dat Peter en Julien extra verantwoordelijkheden op zich zullen nemen. Het zijn beiden ervaren leiders wiens kennis van deze regio’s en staat van dienst indrukwekkend zijn. De oprichting van deze hubs zal ons in staat stellen om de coördinatie van onze lokale activiteiten te versterken en om onze organisatie overzichtelijker te maken voor onze partners.” Hij voegt  hieraan toe: “Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Bruno te bedanken voor zijn toewijding gedurende zijn 20-jarige loopbaan bij AXA XL, en voor zijn bijdrage aan onze activiteiten in Europa en de bredere Business Unit.”

Peter Knaus is sinds 1993 werkzaam bij AXA. Gedurende zijn dienstverband heeft hij een aantal senior verzekeringstechnische en leidinggevende functies, waaronder Head of Commercial Lines, Chief Underwriting Officer en General Manager bij AXA Versicherung AG. Hij werd benoemd tot Country Manager,Duitsland voor AXA XL in 2019.

© Sandy young Photography 07970 268944 AXA Insurance at The Hub, Edinburgh E: sandy@scottishphotographer.com W: www.scottishphotographer.com

Julien Guénot begon zijn carrière bij AXA in 2003 en trad vervolgens in dienst bij AIG en later bij AXA Corporate Solutions in 2009 om de activiteiten van het bedrijf in Azië op te zetten, ter ondersteuning van de ontwikkeling van de hele regio Azië-Pacific. Vervolgens verhuisde hij naar Italië om leiding te geven aan de Italiaanse en Solutions in Italië en Zuid-Europa, voordat hij in 2009 werd benoemd tot Country Manager, Frankrijk voor AXA XL in 2018.