AXA neemt XL Group over en wil in het zakelijke schadesegment de nummer één worden

De Franse verzekeraar Axa neemt de XL Group  over, gevestigd op Bermuda. De fusieovereenkomst is unaniem goedgekeurd door de besturen van Axa en XL Group. De totale vergoeding voor de overname zou $ 15,3 miljard (€ 12,4 miljard) bedragen.

Volgens AXA’s CEO Thomas Buberl is deze overname een unieke strategische kans om haar bedrijfsprofiel te verschuiven van hoofdzakelijk Leven en Sparen naar voornamelijk schade- en ongevallenverzekeringen (P&C) en om uit te kunnen groeien tot de nummer 1 wereldspeler in het zakelijke P&C -segment op basis van de bruto geboekte premie.   “Onze gecombineerde P & C-commercial lines-activiteiten zullen een sterke positie hebben in de grootzakelijke markt en het hogere segment van de middenmarkt (SME), inclusief in special lines en herverzekering Bovendien versterkt het AXA’s reeds sterke positie in het SME-segment (midden- en kleinbedrijf).”

Mike Mc Gavick, CEO van de XL Group, geeft de overname zijn bedrijf nieuwe kracht en dimensie en spreekt van ‘een enorme kans om de bedrijfsstrategie versneld te ontwikkelen; We zijn vooral verheugd over de mogelijkheid om onze geografische footprint en productenpalet verder uit te bouwen. In AXA hebben we een gelijkgestemde businesspartner gevonden die net als ons de noodzaak inziet tot verdere innovatie,”

 

 

XL Group is opgericht in 1986 en heeft een sterke positie op het gebied van schade- en ongevallenverzekeringen (P&C) in het zakelijk segment.  Het bedrijf, dat een sterke aanwezigheid heeft in Specialty en mid-market-segmenten in (her)verzekeringen), boekte vorig jaar een bruto-omzet van 15 miljard dollar. Er werken wereldwijd 7.400 mensen. In Nederland opereert XL Group onder de naam XL Catlin Services SE, met kantoren in Amsterdam en Rotterdam.