AVP-premies met gemiddeld 9% omhoog; premie goedkoopste polis is de helft van de duurste

 

Verzekeraars hebben de premies van particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen in het afgelopen jaar met gemiddeld 9% verhoogd, waarbij bij individuele verzekeraars zelfs sprake was van uitschieters naar 40% hogere premies. Dit blijkt uit het Special Item ‘Recht en Aansprakelijkheid’ dat MoneyView publiceerde.

Sinds 2014 stegen de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen met gemiddeld 17%; de gemiddelde stijging van 9% in de periode september 2017-september 2018 wijst dan ook op een plotselinge versnelling van de premiestijgingen. Opvallend zijn verder de verschillen in premies: een alleenstaande zonder kinderen kan voor een verzekerd bedrag van 1,25 miljoen euro bij de goedkoopste aanbieder al terecht voor net iets minder dan 24 euro per jaar, terwijl deze zelfde verzekerde in het duurste geval ruim 58 euro kwijt is.

ProductRating

In het Special Item Recht en Aansprakelijkheid heeft MoneyView zoals gewoonlijk weer de ProductRatings bepaald. OHRA behaalt zowel op prijs als op Voorwaarden de maximale score van 5 sterren. De 5 sterren voor de Voorwaarden van Aansprakelijkheidsverzekeringen gaan dit jaar naar: ABN AMRO, a.s.r. en OHRA De vijf sterren op Prijs zijn voor: Aon Direct OHRA United Insurance ProductRating Rechtsbijstandsverzekeringen

Ook voor Rechtsbijstandsverzekeringen zijn de ProductRatings bepaald. NN (direct tarief) en Lancyr behalen in deze productcategorie de hoogste score van vijf sterren voor zowel ‘Prijs’ als ‘Voorwaarden’: De 5 sterren voor de Voorwaarden voor Rechtsbijstandverzekeringen gaan dit jaar naar: ABN AMRO Lancyr Nationale-Nederlanden De 5 sterren voor de Prijstelling zijn voor: a.s.r. Lancyr Nationale-Nederlanden (direct tarief).